Oliver Helander joutui pettymään perjantaina Mikkeli Gamesin keihäänheittokisassa. Suomen keihästaivaan ykköstähti taipui kakkoseksi vaisulla tuloksella 80,97.

Helanderilla oli hakemista tekniikkansa kanssa. Keihäs esimerkiksi lipesi kädestä yhdessä heitossa. Tukijalka taas ei pitänyt muissa yrityksissä.

Helander oli kisan jälkeen hieman huuli pyöreänä.

– Tuki ei pidä yhtään, kaikki menee läpi. Enkä oikein tiedä, mistä se johtuu. Sitä on aika vaikea sanoa. Fyysinen kunto on hyvä, joten tämä kyllä harmittaa, Helander totesi SUL:n tiedotteella.

– Ennen tukijalka on ollut todella pitävä. En tiedä johtuuko tämä siitä, että keväällä oli polven kanssa ongelmia. En varo tukijalkaa, se vain ei reagoi niin kuin pitäisi, pohti Helander.

Helanderilla oli selvästi isot odotukset Mikkeliin. Hän fiilisteli vielä kisan alla Instagramissa tulevaa kovin sanoin.

– Perjantaina heitetään keihästä pitkälle Mikkelissä!

Anni-Linnea Alanen oli naisten keihäskisan voittaja hyvällä tuloksella 59,86.

– Voittoa lähdin täältä hakemaan, mutta mutkia oli matkassa. Selkäni oli kankea Espoon EM-kisojen jälkeen. Se näkyi ensimmäisillä kierroksilla, kun en ollut ehtinyt lämmetä vielä kunnolla, enkä uskaltanut ottaa tuella kunnolla kiinni, Alanen sanoi SUL:n tiedotteella.

– Sitten meni piikkarit rikki, ja varpaat tulivat pihalle. Viimeiset kolme kierrosta heitin Sannen (Erkkola) piikkareilla, mutta sain sitten viimeisellä heitolla kunnon tuloksen. Itselleni se oli tärkeä heitto, sillä se osoitti, että vaikka ei ole niin hyvä päivä, niin saan tehtyä tiukassa paikassa hyvän tuloksen.