Pihtiputaan keihäkarnevaalien suuri nimi oli Anni-Linnea Alanen. 20-vuotias megalupaus heitti 62,45 metriä kantaneen kaaren ja voitti kisan.

Alasen ensimmäinen heitto kantoi jo 58,73 metriä. Lopulta jysähti viimeisellä kierroksella.

Alle 23-vuotiaiden Suomen ennätys aiemminkin Alasen nimissä. Se parani huikeat 2,76 metriä.

Alanen on yksi Suomen suurista mitalitoivoista 13.-16. heinäkuuta Espoossa käytävissä alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa. Odotukset nousivat entisestään. Alanen sanoi, että heiton pituus ei tullut shokkina.

– Olen itse tiennyt ja valmentaja on tiennyt, että tällainen heitto on ihan mahdollinen. Ja nyt se tuli! Espooseen lähden ilman muuta hakemaan kultaa, Alanen sanoi SUL:n tiedotteella.

Alanen latasi odotuksia jatkon suhteen. Hänen mukaansa kaikki ei ollut aivan täydessä kunnossa sunnuntaina.

– Minusta tuntuu, että pikkaisen tuohon ennätykseen voisi vielä nipistää lisää senttejä. Ennen kisaa ei tuntunut, että olisi ihan paras päivä. Jos saisi sellaisen heiton syntymään sitten Espoossa, Alanen arvioi.

Alanen jakoi samalla kiitosta myös valmentajalleen. Takana on terveenä vedetty onnistunut treenikausi.

– Sanoisin, että yhteistyö valmentaja Martin Grandellin kanssa on hyvin pitkälle tämän tuloksen takana. Se on toiminut hyvin, Alanen kiitteli.

Toni Kuusela oli miesten kisan kuningas Pihtiputaalla. Hän heitti uransa toiseksi parhaan tuloksen 84,37.

– Vähän oli väsynyt olo, mutta yhden heiton sain, joka oli sinnepäin, Kuusela sanaili SUL:n tiedotteella.

– Koko ajan tekeminen on ollut nousujohteista. Tähän on vedetty vielä kovaa treeniä. Tavoitteet ovat kuitenkin MM-kisoissa, Kuusela totesi.