Sara Lappalainen (entinen Kuivisto) nappasi lauantaina mailin juoksukisan voiton Skotlannin Stirlingissä. Voitto tuli uudella SE-ajalla 4.28,12. Hän paransi omissa nimissään ollutta ennätystä 1,52 sekuntia.

– Voitto oli hyvä juttu ja aika ennätys, mutta odotin parempaa, Lappalainen kommentoi SUL:n tiedotteella.

– Juoksussa oli hyvä jänis, joka veti 800 metriä 2.12. Eli alkumatka mentiin kunnon vauhtia, mutta jotenkin siinä tuli sitten henkinen kuolema, kun jäin yksin ja kolmas kierros oli pirskatin hidas. Vähän nukahdin siinä, Lappalainen kertaili.

Lappalaisen kausi jatkuu Ruotsi-ottelussa 2.-3. syyskuuta Tukholmassa. Kauden on tarkoitus jatkua myös sen jälkeen.

– Kisoja tulee, mutta ne ovat vielä vähän auki, Lappalainen sanoi.

Lappalaisen kotimatka ei sujunut täysin suunnitelmien mukaan. Hän avautui ongelmistaan Instagram Storiesissa sunnuntaina.

– Ei ole eka kerta, kun Briteissä ei toimi mikään. Bussikin päätti vaan olla tulematta, joten paniikkitaksi sitten kentälle. Huoh. No, onneksi hyvä seura, ni säädötkään ei ota niin pahasti kaaliin, kirjoitti Lappalainen Olli-mieheensä viitaten.

Santtu Heikkinen oli puolestaan Stirlingin miesten maililla neljäs ennätyksellään 3.56,36.