Suomen ampumahiihto koki viime kauden päätteeksi kovia menetyksiä. Mari Eder ja Nastassia Kinnunen lopettivat uransa.

Nyt on tippunut yllättävä vahvistus. Suomen ampumahiihtoliitto kertoi asiasta tiedotteellaan.

Se vahvisti, että kansainvälinen ampumahiihtoliitto (IBU) on myöntänyt Venäjää edustaneelle Daria Virolaiselle oikeuden edustaa Suomea ampumahiihdon kansainvälisissä kilpailuissa kaudesta 2023–2024 alkaen.

Daria Virolainen sai Suomen kansalaisuuden vuonna 2021. Hän kilpaili viimeksi kansainvälisessä ampumahiihdossa kaudella 2017–2018.

– Daria Virolainen on ilmoittanut Suomen Ampumahiihtoliitolle, että hänen tavoitteensa on Ampumahiihtoliiton valintakriteerien mukaisesti päästä edustamaan Suomea maajoukkueessa tulevalla kilpailukaudella. Daria Virolaisella on edustusoikeus tullessaan valituksi Suomen joukkueeseen karsintakilpailuiden perusteella. Kansainvälinen kilpailukausi alkaa IBU-cupin osalta Kontiolahdella marraskuussa. Maailmancupin kilpailukausi alkaa Ruotsin Östersundissa, kerrotaan tiedotteella.

Virolainen on yltänyt kahdesti palkintopallille maailmancupissa. Hän oli puolestaan viides MM-kisoissa vuonna 2015.

Venäläinen ampumahiihtolegenda Dmitri Vasiljev kommentoi Virolaisen tilannetta tuoreeltaan Match TV:lle.

– Urheilijat käyttävät kaikki mahdollisuudet päästäkseen kilpailemaan. Virolaisen oli vaikea päästä Venäjän maajoukkueeseen, mutta nyt toinen maa tarjoaa mahdollisuuden. Se on hienoa. Lisäksi hänen aviomiehensä on suomalainen. En näe ristiriitaa. Ei ole syytä pitää häntä petturina.

– Ei hän muutenkaan olisi mahtunut Venäjän maajoukkueeseen. Meillä on kovaa kilpailua. Suomessa hän voi jatkaa urheilu-uraansa. Hän teki oikein. Suomen naisten maajoukkueessa kilpailu ei ole yhtä kovaa.