Venäjän hiihtotähti Veronika Stepanova on tullut tunnetuksi rajuista ulostuloistaan viimeisen reilun vuoden aikana.

Stepanova ei ole piilotellut tukeaan Venäjän presidentille Vladimir Putinille ja hänen hallintonsa toimille. Linja ei näytä ainakaan löystyvän.

Stepanova on seurannut mielenkiinnolla painin MM-kisoja. Venäläiset ovat kilpailleet siellä neutraaleina urheilijoina.

Olympiavoittaja kertoi ihailevansa Venäjän painiliiton pomon Mikhail Mamiashvilin linjauksia.

– Maajoukkue on esiintynyt loistavasti Mikhail Mamiashvilin alaisuudessa MM-kisoissa, kehaisi Stepanova Match TV:lle.

– Eikä boikotteja järkeviltä urheilijoita muista maista. Kukaan ei kieltäytynyt kohtaamasta meidän painijoita. Eivät yhdysvaltalaiset tai ranskalaiset. Ei kukaan! riemuitsi Stepanova.

Mikhail Mamiashvili on mahtava kaveri. Hän ja Jelena Välbe (Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja) ovat sellaisten liittojen pomot, jotka eivät ole missään vaiheessa piilotelleet ankaraa asennettaan niitä kohtaan, jotka ovat vaatineet venäläisten urheilijoiden poistamista kisoista. Eivätkä hänenkään ottelijat laittaneet nimiään paperiin, jossa luki ”maamme on paha”. Olen aivan varma siitä. Eivätkä hiihtäjätkään tee niin! viestitti Välbe.

Välbe on tehnyt selväksi, että hänen mielestään venäläisten hiihtäjien ei pitäisi osallistua kansainvälisiin kisoihin ”neutraaleina” urheilijoina ilman maatunnuksia. Putin on puolestaan heittänyt pallon urheilijoille. Presidentin mukaan päätös on heidän.