Moukarinheittäjä Suvi Koskinen paransi kesän aikana ennätystään vajaalla metrillä. Se kirjataan nyt 71,10.

Koskinen löysi kuitenkin uuden tason. 70 metriä ylittyi viime vuonna vain kertaalleen. Tänä vuonna nainen ylitti tuon rajan yhdeksässä kisassa.

Koskinen on nyt kerrannut kisakauttaan Instagramissa.

– Tämä kausi oli selkeesti mun läpimurtokausi. Sain perustason nostettua 70m paremmalle puolelle ja heitin tosi tasaisesti lähes koko kauden (PNG:n kirjaimellista mahalaskua lukuun ottamatta).

Koskinen ei kuitenkaan ollut vain tyytyväinen. Nainen teki selväksi, että hänelle jäi myös jossiteltavaa.

– Vaikka kausi oli onnistunut, jäi silti hieman kaksijakoiset fiilikset. Olin superhyvässä iskussa kevättalvella, mutta heittotreeneissä tulleen tapaturman seurauksena tullut nilkan luumustelma laittoi suunnitelmat uusiksi enkä päässyt iskuttamaan/tekemään normaalia harjoittelua muutamaan kuukauteen. Harmitti lujaa, kun talven hyvä kunto ”meni harakoille”, mutta toisaalta se antoi uskoa omiin kykyihini tulevaisuutta varten. En saanut kesällä heitettyä yhtä pitkälle, mitä ennen vammaa pakkasessa pihalla.

– Nautin kuitenkin urheilusta ihan uudella tavalla. Onnistuin kisoissa ja pääsin monta kertaa onnistumisen hurmokseen. Taistelin MM-kisojen finaalipaikasta ja SM-kisoista sain hopeisen mitalin. Sain lisäuskoa omiin kykyihini ja palo urheiluun roihuaa aiempaa kovemmin. Osaan nauttia tästä matkasta, ehkä juuri siksi, kun aina ei oo ollu helppoa.

Päivitys tästä.