Juoksija Sara Lappalainen (ennen Kuivisto) on antanut itselleen hieman lomaa kilpailukauden jälkeen. Lappalainen kirjoitti hiljattain pitkän päivityksen ammattiurheilijan todellisuudesta. Myös ampumahiihtolegenda Kaisa Mäkäräinen reagoi lukemaansa.

Lappalainen kertoi, että hänen elämä on varsin kaavamaista ja kurinalaista.

– Mitä loma on sulle? Mäpä kerron mistä itsellä hermo lepää ja tein omalla lomalla. Kaudet on erilaisia, mutta tänä vuonna mulla ei ollut sellaista oloa että tarvitsisin välttämättä itse urheilusta kovinkaan taukoa. Mutta se mistä tekee hyvää hieman irrottautua on rutiinit.

– Mun elämän (niinkuin valtaosalla urheilijoista) elämä on todella suunniteltua ja toistaa samaa kaavaa. Aamulla kun herään, tiedän tasan tarkkaan mitkä harjoitukset teen sinä päivänä ja mihin kellonaikaan. Mitä syön ja monelta. Ja että nukkumaan on mentävä 22.30. Näistä jutuista on kiva hetkeksi päästää irti, päivitteli Lappalainen.

Lappalainen kertoi seuraavaksi, mitä kaikkea hän on pystynyt tekemään lomallaan normaaleista rutiineista.

– Ne treenit mitä teen, teen erilaisia ja tahalleen ihmeellisen pituisia. Ei varmasti tasaminuutteja tai kilometrejä. Harjoituskaudella on ehdottoman väärin juosta 37 minuutin tai 8.8km lenkki, oli yksi kohdista.

Kaisa Mäkäräinen kommentoi julkaisua. Hän ihmetteli yhtä kohtaa päivityksessä.

– Jotenkin vieläkin pystyn samaistumaan! Kivoja juttuja! Mut mie kyllä tein aina minkä mittaisia lenkkejä sattui kulloinkin tulemaan. Ehkä se on eri juoksijalla?! Valmentajani sanoi aina, et se on urheilijalla urakka- eikä tuntityötä, pohti Mäkäräinen.

– Näinhän se menee. Joo no minä oon vähän sellanen daiju et valmentajan täytyy laittaa minuutilleen mitä juoksen, koska jos saan ite päättää ni se homma menee ihan häpöks, vastasi Lappalainen legendalle.

Päivitys tästä.