Norjan naishiihto on etsinyt uutta johtotähteä Therese Johaugin lopettamisen jälkeen. Loppukaudesta 2022–2023 sellainen näytti ilmestyvän.

Kristine Stavås Skistad oli nimittäin poskettomassa iskussa sesongin loppupuolella. Sprinttitykki voitti peräti neljä maailmancupin sprinttikisaa maaliskuussa.

Mitä Stavås Skistadille tapahtui sen jälkeen? Se onkin sitten isompi mysteeri. Norjalaistähti on nimittäin viettänyt melkoista hiljaiseloa.

24-vuotias nainen kieltäytyi kutsusta maajoukkueeseen. Hän veti myös lähes täyden radiohiljaisuuden median suuntaan.

– Olemme löytäneet hyvät toimintatavat, joten pidämme kiinni siitä. Odotan innolla, mitä tulevaisuudessa tulee tapahtumaan, sanoi hän Drammens Tidende -lehdelle maajoukkueesta jättäytymisen jälkeen.

Stavås Skistad ei ole ilmoittautunut Oloksen Tykkikisoihin. Häneltä odotetaan näyttöjä Beitostölenissä (17.–19.11.) ennen marraskuun lopussa Rukalla tapahtuvaa maailmancup-kauden avausta.

Maajoukkueen viime kauden jälkeen jättänyt Johannes Kläbo kommentoi Stavås Skistadin tilannetta Dagbladetille.

– Kristine näytti viime vuonna, että hänen suunnitelmansa toimii. On jännittävää nähdä, miten se toimii myös tänä vuonna.

– Hän tekee omat valintansa. Hänellä on selvä suunnitelma. Hänellä näyttää olevan ympärillään turvallinen ja hyvä ympäristö, kehui Kläbo.

Norjan TV 2:n asiantuntija Petter Soleng Skinstad on nähnyt hieman naisen menoa. Se on tehnyt vaikutuksen.

– Olen nähnyt vähän hänen intervallitreenejään, nopeussessioita ja tekniikkatreenejä. Ne näyttävät erittäin, erittäin lupaavalta. Hän näyttää olevan paremmassa kunnossa kuin koskaan, hehkutti Skinstad Dagbladetille.

Norjan maajoukkuehiihtäjä Mathilde Myhrvold ylistää myös Stavås Skistadia.

– Hän on aivan eri tasolla nopeudessa, ja hänellä on myös hyvät taktiset kyvyt. Voisimme ilman muuta oppia häneltä, kehaisi nainen Dagbladetille.