Oloksen Tykkikisoissa oli mukana joitakin norjalaisia huippuhiihtäjiä. Kaikki kovimmat nimet eivät kuitenkaan kisanneet Muoniossa, osin koronatartuntojen vuoksi.

Pelipaikalta puuttui myös Kristine Stavås Skistad. 24-vuotias sprinttitykki päätti viime kauden sensaatiomaisesti olemalla täysin omaa luokkaansa maailmancupin sprinteissä.

Naisen ylle on sen jälkeen laskeutunut melkoinen salaisuuden verho. Stavås Skistad ei kuulu Norjan maajoukkueeseen, ja naisen kunnosta on liikkunut lähinnä huhuja.

Perjantaina on eräänlainen totuuden hetki. Norjan hiihtokausi pamahtaa nimittäin kunnolla käyntiin Beitostölenissä.

Heti perjantaina on luvassa sprinttikisat. Stavås Skistadilta odotetaan ihmeitä.

Nainen kommentoi tilannettaan lyhytsanaisesti Dagbladetille. Hän vahvisti kuitenkin, että kaikki on kunnossa. Valmentaja Lage Sofienlundilta irtosi enemmän kommentteja Dagbladetille.

– Tilanne on hyvä. Hän on harjoitellut hyvin keväällä, kesällä ja syksyllä. Hän on monilla mittareilla parempi kuin viime vuonna. Uskon hänen olevan valmis hyvään hiihtokauteen.

Norjassa toivotaan, että Stavås Skistad murtaa pysyvästi ruotsalaistähtien dominoinnin naisten sprintissä.

– On ollut paljon kiinnostusta häntä kohtaan. Monet pohtivat, miten kaikki on ja kilpaileeko hän. Mutta Kristinellä on yksi erinomaisen vahva ominaisuus: hän on fantastisen hyvä keskittymään siihen, mikä tekee hänestä parhaimman mahdollisen hiihtäjän. Hän ei usko, että mediassa patsastelu tekee hänestä parempaa, paalutti valmentaja.