Viaplayn kiekkosyksy pääsee kunnolla vauhtiin tulevien viikkojen aikana, kun luvassa on valtava määrä NHL:n huippupelejä parhaaseen katseluaikaan. Marraskuussa tulee kuluneeksi myös vuosi ruotsalaisen kiekkolegendan Börje Salmingin kuolemasta. Sitä kunnioitetaan Börje – The Journey of a Legend -sarjan ensi-illalla.

Viaplay elää vahvasti mukana NHL:n rantautuessa Eurooppaan 16. – 19. marraskuuta. Tukholmassa pelataan ensimmäistä kertaa peräti neljä NHL-ottelua kun kylään saapuvat Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings, Ottawa Senators ja Minnesota Wild.

– Global Series on eurooppalaisesta näkökulmasta katsottuna erityisen hieno konsepti. NHL:n tullessa kylään saamme tuotua tarunhohtoisen sarjan entistäkin lähemmäksi katsojaa. Vierailusta otetaan kaikki irti olemalla vahvasti läsnä tapahtumapaikalla, mistä välitämme tunnelmat ja mielenkiintoiset haastattelut tuoreeltaan kaikille katsojillemme sekä kanavilla että somessa. Haluamme, että fiilis näkyy ja tuntuu kotisohvalla saakka, lupaa Viaplayn jääkiekkotuottaja Iiro Harjula tiedotteessa.

– NHL rantautuu nyt ensimmäistä kertaa peräti neljän joukkueen voimin Global Seriesiin! Konsepti on uusi ja varmasti sytyttävä malli. Torstaista sunnuntaihin on joka päivälle tarjolla uusi pari ja erilainen lähtökohta loistavaan iltaan. Odotan isolla innolla Avicii Arenan kiekkojuhlaa, fiilisteli Viaplayn selostaja Antti Mäkinen.

Global Series -viikonloppuna kunnioitetaan myös kiekkolegenda Börje Salmingia, jonka kuolemasta tulee kuluneeksi vuosi. Salming oli uranuurtaja, joka pääsi 1970-luvulla ensimmäisenä ruotsalaispelaajana NHL:ään. Viaplayn uusi draamasarja Börje – The Journey of a Legend kertoo vaikuttavan tarinan siitä kuinka Börje Salmingista tuli ”The King” maailman kovimmassa kiekkosarjassa. Kuusiosainen minisarja saa ensi-iltansa Viaplayssa 19. marraskuuta.

Salming menehtyi viime vuonna nopeasti edenneeseen ALS-tautiin. NHL-legendan Bianca-tytär kommentoi kesällä Sommar i P1 -ohjelmassa koskettavasti isänsä kuolemaa.

– Kaipaan sinua niin paljon ja toivon, että minusta tulee jonain päivänä täysin samanlainen kuin sinusta, sanoi korkeushyppääjä.