Ruotsin naishiihtäjät ovat olleet alkukauden mainiossa vedossa. Norjassa on seurattu huolestuneena etenkin ruotsalaisten ylivoimaa sprinttikisoissa.

Norjan Kristine Stavås Skistad herätti toiveita viime kauden lopussa, kun hän voitti lähes kaikki maailmancupin sprinttikisat. Hän ei ole kuitenkaan onnistunut alkukaudesta haastamaan ruotsalaistähtiä.

Siihen tuli muutos Trondheimissa. Skistad vei voiton naisten sprinttikisassa. Ruotsin Emma Ribom ja Linn Svahn taipuivat hänen taakseen.

Skistad on pitänyt viime kuukausina hiljaiseloa mediassa. Hän on valmistautunut kauteen Norjan maajoukkueen ulkopuolella.

Norjalaistähti otti sprinttikisan jälkeen kaiken irti voitostaan. Ruotsiin lähti tyly viesti.

– Hyvää joulua, kirjoitti Skistad Instagram-päivitykseensä ja lisäsi Ruotsin lippua sekä lentosuukkoa esittävät emojit.

Kaikki eivät näkemästään pitäneet. Nainen sai rajua kritiikkiä ”epäkunnioittavasta” päivityksestään.

– Menetit kaiken kunnioitukseni, tilitti yksi fani.

– Olet yhtä hyvä hiihtäjä kuten ruotsalaiset sprinttitytöt ja tänään olit paras. Huippu-urheilijana oleminen on kuitenkin myös ihmisenä olemista; kilpailijoiden kunnioittamista ja heidän hyvistä suorituksistaan pitää nauttia. Lyhyesti sanottuna, toimi kohteliaasti ja sosiaalisesti sopivasti. Tällä saralla Ruotsin sprinttitytöt johtavat, joten siksi kannustan Ribomia ja muita. Toivotan kuitenkin vilpittömästi onnea tulevaisuuteen! kirjoitti eräs.

Kuva tästä.