Suomen naisten hiihdon ykköstähti Kerttu Niskanen kritisoi perjantaina vahvasti joukkueen valmistautumista Sveitsin Gomsin maailmancup-viikonloppuun. Asiasta on riittänyt puhetta myös lauantaina.

Gomsissa kilpaillaan arviolta 1 300 metriä merenpinnan yläpuolella. Suomen joukkue oli alkuviikon matalammalla.

– Kaikki muut ovat täällä korkealla, ovat olleet maanantaista lähtien ja totutelleet tähän. Me rampataan tuolta alhaalta ylös tätä väliä. Tiesin jo etukäteen, ettei se ole paras mahdollinen asia, Niskanen avautui Ylelle.

Niskasen sanat ovat herättäneet paljon keskustelua. Ylen asiantuntija Kalle Lassila ilmaisi näkemyksensä lauantaina.

– Kun valmistautuminen on jo ennalta huonompi kuin muilla, mitä järkeä tuonne on ollut lähteä? Lassila hämmästeli Ylellä.

– Hiihtäjille pitää mahdollistaa paras mahdollinen valmistautuminen ja parhaat mahdollisuudet menestyä. Tämä on vähän itsestäänselvä asia. On parempia ja huonompia tapoja valmistautua. Suomen kohdalla tapa on huonompi, Lassila pamautti.

Kerttu Niskanen oli lauantaina vapaan sprintin aika-ajon 32:s eikä päässyt erävaiheeseen. Jasmi Joensuu ja Jasmin Kähärä etenivät ainoina suomalaisnaisina eriin. Kähärä oli lopputuloksissa kymmenes ja Joensuu 28:s.

Miesten kilpailussa suomalaisista erävaiheeseen ylsivät Joni Mäki, Lauri Vuorinen ja Niilo Moilanen. Mäki taisteli välieriin ja oli kahdeksas. Vuorinen oli 23:s ja Moilanen 28:s.

Yhdistetyssä onnistuminen ja mäkihypyssä onnistuminen

Yhdistetyn maailmancup käynnistyi lauantaina Saksan Schonachissa henkilökohtaisella osakilpailulla HS100-mäestä Gundersen-menetelmällä. Eero Hirvonen nousi hienon hiihto-osuuden myötä neljänneksi.

– Kokonaisuutena erittäin onnistunut päivä. Hyvä onnistunut hyppy ja todella hyvä hiihto. Tulos ei ole huono, mutta kyllä se vähän kaivelee, ettei vieläkään podiumille päässyt. Vähän katkera lopputulos vaikka olikin onnistunut päivä ja suoritukseen pitää olla tyytyväinen. Vähän olisi pitänyt olla enemmän paukkuja loppuun, ja paljon tuli tehtyä töitä kisan aikana. Ihan hyvässä kunnossa ollaan, joten eiköhän se podiumkin sieltä joku päivä tule, summasi Hirvonen Hiihtoliiton tiedotteella.

Muista suomalaisista Ilkka Herola oli kilpailun lopputuloksissa 11:s, Wille Karhumaa 25:s ja Otto Niittykoski 37:s.

Lentomäen MM-kilpailuissa oli henkilökohtaisella kilpailu. Haastavista tuuliolosuhteista johtuen hypättiin ainoastaan kolme kierrosta. Niko Kytösaho sijoittui lentomäen MM-kilpailuissa hienosti seitsemänneksi.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS