Maastohiihdon maailmancupissa taisteltiin sunnuntaina 20 kilometrin vapaan yhteislähtökisat. Kerttu Niskanen oli naisten kisan paras suomalainen (16:s).

Kisan voitti USA:n Jessie Diggins ennen Ruotsin Frida Karlssonia. Johanna Matintalo oli 29:s, Jasmin Kähärä 34:s, Krista Pärmäkoski 38:s ja Eveliina Piippo 53:s . Tiia Olkkonen taas keskeytti.

Niskanen taipui lopulta voittajalle yli 53 sekuntia. Nainen ei ole parhaimmillaan vapaalla hiihtotavalla, ja tuo asia nousi esiin myös Ylen selostuksessa.

Selostaja Kimmo Porttila muistutti Niskasen napanneen mitalin olympialaisissa myös vapaalla. Asiantuntija Kalle Lassila teki toki selväksi, etteivät tuollaiset onnistumiset ole olleet arkipäivää Niskaselle.

– Kerttu on tosiaan hiihtänyt olympiamitalin vapaalla hiihtotavalla ja on myös maailmancupissa sen tehnyt. Ilman muuta se on mahdollista, mutta ihan viime aikoina Pekingin jälkeen Kertun vapaan hiihto on ollut hyvää. Hän hiihtää sinne kymmenen parhaan joukkoon todella suurella varmuudella, mutta ihan sinne palkintokorokkeelle, niin todennäköisyys ei ole prosentteina kovin suuri. Ihan huippuonnistuminen olisi palkintokorokkeelle nousu, avautui Lassila Ylellä.

Lassila teki hetkeä myöhemmin karuja havaintoja Niskasen menosta. Laskuosuudet olivat jälleen vaikeita.

– Kova päivä tulossa. Noissa mutkissa hän joutuu kyllä selkeästi varovaisemmin ottamaan kuin moni muu kärkipään ryhmässä. Menettää helposti jopa useita sijoituksia noissa mutkissa ja laskuissa. Selvästi sitten ylämäissä pyrkii hiihtämään eroa takaisin kiinni. Se totta kai vaatii, että tekee vieressä olleita hiihtäjiä enemmän töitä, muistutti Lassila.

LUE MYÖS