Hiihdon maailmancupin kiertue Pohjois-Amerikassa alkoi Perttu Hyvärisen osalta lupaavasti, kun hän taisteli Canmoren 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisan kymmenenneksi. Sitten alkoi melkoinen alamäki.

Kiertue päättyi Hyvärisen osaltaan sijoitukseen 33 Minneapolisin 10 kilometrin vapaan kisassa. Väliin mahtui paljon vaisuja kisoja.

Hyvärinen laittoi urakkaa pakettiin Viaplayn haastattelussa. Hyvärinen myönsi sunnuntaina, että latu oli yllättävän kova Minneapolisissa. Hän kiitti myös tunnelmaa.

– Ennakoit, että lihas hyytyy ennemminkin kuin keuhkot, miten kävi? tiedusteli Viaplayn toimittaja.

– Juuri sillä lailla siinä kävi. Mutta ei ole nyt ehkä kaikki hevosvoimat pellin alla, mitä normaalisti on. Jostain syystä on ollut tosi tahmeaa ekan Canmoren kisan jälkeen. Canmoressa oli skeitti (vapaan hiihtotavan kisa) oli varmaan yksi urani parhaita skeittikisoja, vaikkei tuloksena ja sijoituksena ollut niin hyvä. Se oli kova veto.

– Sen jälkeen en ole oikein päässyt mihinkään täällä. En tiedä oikein, mikä on syynä siihen. Ei mitään. Vielä olisi vähän talvea jäljellä. Ensi viikonloppuna olisi Puijo, ja mitä kaikkea ne ovat meille keksineetkään. Pistetään monoa toisen eteen, päivitteli Hyvärinen.

Hyvärinen myönsi, että rasitus alkaa olla kova.

– Toistakymmentä kilpailua, en minä tiedä. Aika kova talvi kyllä, täytyy sanoa. Pikkuisen alkaa painaa. En tiedä, olisi kyllä hienoja kisoja Salppuria, Kollenia ja Falun, mutta en tiedä selviänkö siihen asti, päivitteli savolainen.

Sami Jauhojärvi summasi myös Hyvärisen urakkaa Viaplayn studiossa. Hän komppasi hiihtotähteä.

– Perttu Hyvärisellä ei ollut kulkupäivä. Oli kymmenes Canmoressa ja nyt 33:s, niin… ja kuultiin myös, että alkaa vieteri olemaan vähitellen suorana. Aiemmilla kausilla, kun Hyvärisen vieteri on suoristunut, niin sitten 33:s on loistava sijoitus siihen vieterin suoristumiseen, muistutti ”Musti”.

Selostaja Jussi Eskola toki muistutti, että Hyvärinen onnistui viime vuonna hyvin Salpauselällä, kun kausi oli jo loppusuoralla.

LUE MYÖS