Hiihtäjä Perttu Hyvärinen jätti leikin kesken sunnuntaina miesten 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan maailmancupin kisassa.

Hyvärinen ei pysynyt kärjen kyydissä. Hän pyöritteli päätään ainakin yhdellä alamäkiosuudella. Se sai esimerkiksi Viaplayn asiantuntijan epäilemään, että miehen kalustossa oli jotain vikaa.

Hyvärinen itse vaikeni asiasta kisan jälkeen. Häneltä ei irronnut haastattelua Viaplaylle.

Hiihtotähden valmentaja Mikko Virtanen suostui puhumaan asiasta Iltalehdelle. Hän myönsi, että jotain oli vialla suksessa ja miehessä. Samalla ilmoille tuli ikävä epäily.

– Vähän oli suksiongelmaa, eikä ollut oikein kulkuakaan. Toivottavasti hän ei ole tulossa kipeäksi, kommentoi Virtanen Iltalehdelle.

Virtasen mukaan Hyvärinen tiimeineen valitsi ”todennäköisesti liian matalan suksen”. Kanadassa kilpaillaan korkeassa ilmanalassa. Virtanen nosti esiin myös tuon seikan.

– Aika lyhyellä valmistautumisella sinne mentiin, mutta perjantain vapaan 15 kilometrin kisa onnistui hyvin. Koko ajan ollaan kiikun kaakun sopeutumisen ja aikaerorasituksen kanssa, joten voi olla, että Pertun sunnuntain huonot tuntemukset selittyvät alipalautumisella, arvioi mies IL:lle.

Hyvärinen oli mukana tiistaina perinteisen sprintissä Canmoressa. Hän jäi aika-ajoon.

Tästä Iltalehden juttu.

LUE MYÖS