Kuopion Suomen Cup päättyi perinteisen hiihtotavan viesteihin. Naisten viestin voitti Vuokatti Ski Team Kainuu, jonka joukkueen muodostivat Jasmin Kähärä, Vilma Nissinen ja Katri Lylynperä. Miehissä juhli Jämin Jänne (Markus Vuorela, Ristomatti Hakola ja Lauri Lepistö).

Naisten viestin kärkikamppailu nähtiin Vuokatti Ski Teamin ja Ikaalisten Urheilijoiden välillä. Vuokatin ankkurina hiihtänyt Lylynperä onnistui voittamaan niukasti Ikaalisten Urheilijoiden ankkurin Hilla Niemelän.

– Tiesin, että me Hillan kanssa pelataan vähän niinkuin samoilla ominaisuuksilla. Ajattelin, että kumpikaan meistä ei halua välttämättä pitää vauhtia. Suunnittelin, että vähän ennen loppua on kiristettävä vauhtia. En halunnut ottaa Hillaa vastaan puhdasta nopeuskiriä. Tein ensimmäisen iskun viimeiseen nousuun, että saatiin molemmat vähän hapoille. Loppukiri sitten päälle, tuntui tänään toimivan, arvioi Lylynperä Hiihtoliiton tiedotteella

Jämin Jänteen Lauri Lepistö ankkuroi joukkueensa lopulta voittoon 0,8 sekuntia ennen Imatran Urheilijoita (Olli Ahonen, Ville Ahonen ja Miro Karppanen) ja sekunnin ennen Puijon Hiihtoseuraa (Valtteri Pennanen, Niilo Mäkinen, Iivo Niskanen).

Iivo Niskanen hoiti siis Puijon ankkuriosuuden kotinurkillaan. Lepistö paljasti, että paikalliset vedättivät häntä epäurheilijamaisesti, kun 40 sekuntia kärjen takaa ankkuriosuudelle tullut Niskanen lähestyi.

– Kotiyleisö yritti ladun varressa vedättää, että Iivo on ihan kaukana, vaikka se oli ihan siinä perässä. Pitää kuitenkin muistaa, että tuolla piti hiihtää myös muitakin joukkueita vastaan. En miettinyt sen tarkemmin, että tullaanko sieltä takaa mukaan, muistutti Lepistö.

LUE MYÖS