Hiihdon MM-kisat ovat saaneet suomalaisittain upean alun. Hilla Niemelä otti nimittäin tiistaina upeasti MM-hopeaa vapaan hiihtotavan sprintissä alle 23-vuotiaiden sarjan kisassa.

Vain Kanadan Sonjaa Schmidt oli liikaa suomalaiselle. Schmidt voitti Niemelän ensimmäisessä erävaiheessa, välierässä ja finaalissa.

Norjan Maria Hartz Melling otti pronssia. Muista suomalaisista Siiri Kaijansinkko oli 27:s, Fanny Kukonlehto 30:s ja Vilma Ryytty 34:s.

– Oon tiennyt jo monta viikkoa, että tää mitali on mahdollista. Tavoite oli, että oon parhaassa mahdollisessa kunnossa ja se onnistui. Tiesin sen karsinnan jälkeen. En lähtenyt häviämään kenellekään ja nautin joka hetkestä, kommentoi Niemelä Hiihtoliiton tiedotteella.

Niemelän upea mitalisuoritus riemastutti Suomen hiihtopiireissä. Myös lajilegenda Krista Pärmäkoski reagoi näkemäänsä Instagram Storiesissa.

– Ollut kyllä huikeaa seurata tämän leidin mieletöntä kehitystä, fiilisteli Pärmäkoski.

Emil Liekari pettyi miesten sprintissä. Hänen sauvansa katkesi välierissä. Liekari jäi eränsä viimeiseksi ja oli 11:s. Muista suomalaisista Ike Melnits oli 15:s, Olli-Pekka Laitila 25:s ja Eero Rantala 58:s.