Krista Pärmäkosken uran mahdollinen päättyminen on ollut yksi viime kuukausien isoista puheenaiheista suomalaisessa hiihdossa. Asia nousi uudelleen pinnalle, kun nainen paineli Lahdessa 20 kilometrin (p) kilpailun voittoon.

Pärmäkoski teki Tour de Skin päätyttyä selväksi, ettei hän tule enää vetämään turneen päättänyttä Alpe Cermisin nousua ammattilaishiihtäjänä. Hän ei kuitenkaan tehnyt suoraan selväksi, onko päätöstä uran jatkosta tehty suuntaan tai toiseen.

Ylen toimittaja Pekka Holopainen on ottanut asiaan kantaa Lahden tapahtumien jälkeen. Holopainen kirjoitti asiasta kolumnissa, joka oli nimetty ”Krista Pärmäkosken höpöpuheiden on päätyttävä tähän”.

Holopainen nosti esille sen, että Pärmäkoski on vetänyt mahdolliseen lopettamiseen liittyen melkoista julkisuuspeliä.

Holopainen huomioi myös, että Pärmäkosken tilanteesta on vaikea saada selvyyttä. Pärmäkosken manageri Aki Pajunoja ei ole ilmeisesti voinut vielä sopia jatkoja sponsorisopimuksiin, koska nainen ei ole vielä ilmoittanut uransa jatkosta myöskään hänelle.

Ylen toimittajalla oli kuitenkin veikkaus Pärmäkosken tilanteeseen liittyen.

– Jos nyt pitäisi veikata, manageri Pajunoja pääsee jo alkuviikosta vääntämään messeviin yhteistyösopimuksiin 1–2 vuoden jatkoja. Pärmäkosken lopettamispuheet ja mahdolliset -pohdinnat loppuvat tähän. Kerttu Niskaselle koko asia ei ole millään lailla ajankohtainen ollutkaan, kirjoitti Holopainen.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS