Remi Lindholm voitti sunnuntaina 50 kilometrin (p) SM-kultaa Rovaniemellä järjestetyissä hiihtokisoissa. Markus Vuorela ja Miro Karppanen nappasivat seuraavat sijat.

– Tiedän hyvin, millaista vauhtia pystyn hiihtämään tällaisen matkan ja ylläpidin aika lailla sitä samaa vauhtia läpi matkan. Oli tämä minulta uran parasta pertsaa. Hyvin meni, kommentoi voittaja Hiihtoliiton tiedotteella.

Päivän pettymyksiin kuului viidenneksi jäänyt Ristomatti Hakola, joka voitti toki Suomen Cupin kokonaiskilpailun. Myös seitsemänneksi jäänyt ja voittajalle lähes neljä minuuttia taipunut Perttu Hyvärinen esitti jotain muuta kuin olisi toivottu.

Hyvärinen ei toki ole aivan pitkien matkojen erikoismies. Sunnuntaina Hyvärisen kohtalo kävi selväksi jo ensimmäisistä väliaikapisteistä lähtien, kun hän jäi kauas kärjestä.

12 kilometrin kohdalla todistettiin kovaa näkyä, kun fanit yrittivät verbaalisesti piiskata Hyväristä kovempaan vauhtiin. ”Nyt pitää alkaa hiihtämään” ja ”nyt on lämmitelty”, kuultiin katsomosta. Hyvärisen vastaus oli lohduton.

– Ei tänään, sanoi hiihtotähti ja pyöritteli päätään.

– Ei ihan lupaavin ajatus ole 12 kilometrin kohdalla… Ei näytä mitalipäivältä tänäänkään 50:llä, arvioi Ylen selostaja Kimmo Porttila silmä tarkkana.

Yleisön huudot tarjosivat myös muuta huvitusta faneille. ”Tämä menee telkkariin, alappa hiihtämään”, heitti eräs fani jollekin hiihtäjälle Ylen selostuskopin riemuksi.

LUE MYÖS