Reetta Hurske onnistui hienosti Rooman EM-kisoissa. Hän eteni 100 metrin aitojen välieristä finaaliin ajalla 12,78 ja kellotti siinä ajan 12,84. Se riitti kuudenteen sijaan.

– Ennen välierää jännitti aika paljon. Se oli mun paikka näyttää. Välierä oli sitten tasapainoinen juoksu, paitsi se vika aita meni päin.

– Finaalissa otin sen mikä mulle kuuluu. Ja mulle kuului kuudes sija. Kyynelet tuli ilosta. Tämä on iso juttu mulle, mun lähipiirille ja suomalaiselle aitajuoksulle, kommentoi Hurske SUL:n tiedotteella.

Finaalin taso oli hurja. Ranskan Cyréna Samba-Mayela vei kultaa hirmuajalla 12,31. Muut mitalit menivät Sveitsin Ditaji Kambundjille (12,40) ja Puolan Pia Skryszowskalle (12,42). Hurske myönsi suoraan, että tuohon menoon hänellä ei olisi ollut mitään jakoa.

– Kärki meni tosi kovaa. Ei ollut minulla siihen nyt mitään sanottavaa. Toki se on eurooppalaiselle pikajuoksulle tosi hienoa, että täältäkin tulee sen verran kovia likkoja, että MM-kisoissa tai olympialaisissa ei ole finaalissa vain amerikkalaisia ja muita, myönsi nainen Ilta-Sanomille.

Hurskeen kausi on vasta alussa. Tähtäimessä on Pariisin olympialaiset.

– Tässä tulee vielä paljon kovia kisoja tänä kesänä. Paavo Nurmi Games ja Kalevan kisat seuraavana, Hurske sanoi SUL:lle.

Aku Partanen pettyi

Veli-Matti ”Aku” Partanen oli viides miesten 20 kilometrin kävelyssä. Partanen myönsi, että tulos oli pettymys.

– Mitalia hain, mutta ei ihan riittänyt, oli sen verran kovempia kavereita edessä, kommentoi SUL:n tiedotteella.

– Terävimmän kärjen vauhtiin ei tänään ollut mahdollisuuksia, mutta sain tänään kaiken irti mitä oli saatavissa.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

LUE MYÖS