Ilta-Sanomat uutisoi suomalaisen merkittävän urheiluopiston, Vierumäen urheiluopiston taloudellisen tuloksen päätyvän raskaasti tappiolliseksi.

Vierumäen taloudelliset vaikeudet ovat olleet tapetilla jo useampana viime vuonna, eikä tilanne ole kääntynyt kovinkaan paljoa valoisampaan suuntaan. Tuoreimman tilivuoden tulos on IS:n mukaan 288 000 euroa miinuksella.

– Heikko taloustilanne on iskenyt voimakkaasti erityisesti matkailu- ja ravintola-alalle. Vierumäen toiminnot eivät ole immuuneja taloussuhdanteille, joten ne ovat vaikuttaneet negatiivisesti yhtiöidemme toimintaan, Suomen urheiluopiston kannatusosakeyhtiön ja Vierumäki Country Clubin toimitusjohtaja Heikki Hietanen kertoo lehdelle.

Pääomistajana niin Suomen urheiluopistossa kuin muun muassa Vierumäki Country Clubissa toimii Suomen jääkiekkoliiton varoista vastaava Jääkiekkosäätiö. Liiton puheenjohtaja Kalervo Kummola on Country Clubin hallituksen puheenjohtaja ja kevääseen 2014 asti hän toimi samassa tehtävässä myös Suomen urheiluopiston kannatusosakeyhtiössä.

Hietanen puolestaan on toiminut Kummolan alaisuudessa myös vasta jääkiekkoliiton toimitusjohtajan pestissä. Hietaselta riittää uskoa parempaan Vierumäen tilanteen suhteen.

– Loppuvuoden myyntiennusteemme on vielä hämärän peitossa, mutta toivon sen sujuvan niin hyvin, ettei edes henkilökunnan lomautuksiin olisi tarvetta, Hietanen sanoo.

Alkuperäinen Ilta-Sanomien juttu löytyy täältä.