Suomen U19-pojat jatkavat valitsemallaan tiellä.

Eilen jyrän alle jäi Tshekki ja tänään liki saman sai tuta Sveitsi. Loppuluvut tänään 12-4 (4-1,4-0,4-3). Huomenna vastaan astelee hallitseva maailmanmestari Ruotsi.

– Valmistautuminen onnistui ja saatiin taas hyvä startti, sanaili päävalmentaja Heikki Luukkonen, jonka ei tarvinnut ottelun aikana ihmeemmin puuttua suojattiensa tekemiseen.

Eilen huilannut Eero Nuutinen antoi alkutahdit, Rasmus Kainulainen ja Olli Kinnunen jatkoivat ja ennen erätaukoa pisterohmu Ville Lastikka muutti tilanteeksi 4-1 Sveitsin kavennettua sitä ennen. Myös toisessa erässä Suomi onnistui neljästi ja tarjoili Elenia Areenan yleisölle toinen toistaan näyttävämpia osumia. Maaleja syntyi ylivoimalla, nopeilla vastaiskuilla ja myös pitkien hyökkäysten päätteeksi. Valmennuksella on käsissään joukkue, jolta löytyy työkalupakista monipuolisuutta ja luovuutta. Ja onnistumisten myötä voittavalle joukkueelle aina hyödyllistä rentoutta viimestelyyn.

Päätöserässä Suomi johti jo parhaimmillaan 12-2, kunnes tuli pieni herpaantuminen ja Sveitsi onnistui kahdesti.

– Eniten olen tyytyväinen siihen, että meiltä löytyy nyt leveyttä. Kaikki neljä kentällistä saivat onnistumisia. Hyvä peli, vaikka lopussa vähän ote kirposi. Iso kuva on meillä kristallinkirkkaana, mutta yksityiskohdissa riittää hiottavaa.

Eilen Luukkonen valitteli Tshekin saamia vastaiskuja, mutta tänään tossu liikkui paremmin omaan päähän.

Tshekki-peli oli monelle ensimmäinen maaottelu, mutta tänään pelaajien kommunikointi oli jo pykälää parempaa. Miesten maajoukkueessa se on huomattavasti paremmalla tasolla. Pojat menevät vielä enemmän tunteella, mutta se on ymmärrettävää

Suomen nuorten peli on erittäin luovaa ja pallo liikkuu mieheltä näppärästi. Sveitsi ei pystynyt läheskään samanlaisiin sommitelmiin ja myös henkilökohtaisessa taitotasossa ero näkyi. Juna kohti ensi kevään MM-kisoja kulkee aikataulussa. Jopa niin valmiilta, että joukkueeseen on haasteellista nousta.

– Kilpailutilanne on kova ja meille (valmennus) positiivinen asia. Pelaajatarkkailu jatkuu entiseen malliin kotimaan sarjoissa ja helmikuussa on vielä maaottelut Ruotsia vastaan, Luukkonen vakuuttaa.

Myös maalivahtipeli on toiminut. Eilen Santeri Pohjonen napsi yli 30 torjuntaa, tänään vuorossa ollut Santeri Kainulainen hoiti myös ruutunsa.

– Veskarit kuuluvat myös joukkueen onnistujiin.

Huomenna Suomella on vastassa Ruotsi, joka hävisi eilen Sveitsille, mutta kukisti aamuottelussa Tshekin 12-2.

– Ruotsilla ikäluokka vaihtui tähän turnaukseen, mutta vastassa on hallitseva maailmanmestari. Meidän tavoite on pelata huomenna turnauksen paras peli, Luukkonen kertoo.