Käsipallon Suomen Cupin toisessa välierässä Dicken haastaa käsipallon mahtiseura Cocksin Riihimäellä. Joukkueen valmentaja Björn Monnberg siirtää kaikki paineet kotijoukkue Cocksille SuomiUrheilu.comin haastattelussa.

– Asetelma on selkeä. Kotijoukkue on suuri ennakkosuosikki ja heille on varmasti floppi, jos he eivät pärjää Cupin pelissä kotikentällään. Odotan kovaa vääntöä, koska Cupin pelit ovat aina tiukkoja, Monnberg arvioi.

Monnberg katsoo eteenpäin Cocksin kotiedusta huolimatta.

– Kohtuullisen iso etu heille, mutta nyt on uusi matsi ja keskitymme siihen. Emme mieti menneitä tai sitä, missä me pelaamme. Tämä on meille syyskauden huipennus ja lähdemme siihen tosissaan, siitä ei ole epäilystäkään.

Monnbergin mukaan Cocksin pelaajista puhuttaessa on turha keskittyä kehenkään erikseen.

– Maalintekijätilastoja katsellessa näkee, että heillä on monta vaarallista pelaajaa, keitä pitää varoa. Heillä on laajuudeltaan aivan ylivoimainen materiaali, Monnberg sanoo.

Dicken on hävinnyt kauden aikana vain kerran ja se oli juuri Cocksia vastaan. Viime aikoina joukkueen peli on kuitenkin mennyt eteenpäin ja valmentajan mukaan riihimäkeläisten haastaminen on mahdollista.

– Viimeisen neljän viikon aikana olemme ottaneet selkeästi askeleita eteenpäin. Puolustuksemme on tiivistynyt ja sitä kautta maalivahtipelimme on parantunut. Liika ailahtelevaisuus on ollut kuitenkin vielä meidän ongelmamme ja siitä täytyy päästä eroon.

 

Jesse Happonen