Kainuun Hiihtoseuran Jarkko Määttä hyppäsi SM-kultaa Rukalla. Kuusamon Eräveikkojen Lauri Asikainen otti hopeaa ja Lahden Hiihtoseuran Janne Ahonen nosti itsensä toisen kierroksen hypyllä pronssille.

Suomen mestariksi hypännyt Kainuun Hiihtoseuran Jarkko Määttä oli tyytyväinen kultamitaliin huipentuneeseen kauteen. Ensimmäisen kierroksen hyppy kantoi 127 ja toisen kierroksen hyppy jo komeat 142 metriä:

– Totta kai lämmittää mieltä, kun on suurimmaksi osaksi hyvin hypännyt tämän kauden, niin mukava lopettaa näin. Eihän tämä juuri paremmin olisi voinut mennä. Olen joka osa-asueella parantanut viime vuodesta ja vielä pitää joka osa-alueella parantaa. Todella opettavainen kausi, kun ensimmäistä kertaa kiersin melkein kaikki maailmancupit, Määttä totesi Mäkihypyn tiedotteessa.

Mäkihypyn kansallisessa kisassa perjantaina toiseksi hypännyt, Kuusamon Eräveikkojen Lauri Asikainen oli tyytyväinen SM-hopeaan.

– Eilen harmitti kun oli kakkonen, mutta tänään oli ekan kierroksen hypyn jälkeen mennyt kaikki toivo, kun pääsi sellaiseen rakoseen vetäsemään, ettei siinä ollut mitään kummempaa tehtävissä, kuin mikä oli lopputulos. Ei tämä toisen kierroksen hyppy ollut hyppynä yhtään sen erikoisempi kuin ensimmäisenkään kierroksen hyppy, mutta vähän suotuisampiin olosuhteisiin, Asikainen kävi läpi suoritustaan.

Asikaisen ensimmäinen hyppy tuli alas 112-metrissä, mutta toisen kierroksen 135-metrinen nosti miehen seitsemänneltä sijalta mitalikantaan.

Lahden Hiihtoseuran Janne Ahonen otti pronssia Rukalla. Ahosen ensimmäisen kierroksen 109-metrinen hyppy riitti 11:nteen sijaan, mutta toisella kierroksella mies venytti hyppynsä jo 133,5 metriin:

– Tietysti nyt mukavat fiilikset, että hetken huili edessä. Katseet eteenpäin ja terveenä miehenä voi lähteä valmistautumaan ensi kauteen, niin se on hyvä asia.