Mikko Ilosen peli British Openissa päättyi toiselle kierrokselle. Vaikeiden säiden kierros venyi lauantai-iltaan asti. Ilosen päivän tulos 70 ei aivan riittänyt kolmannelle kierrokselle ja hän karsiutui jatkosta yhden lyönnin turvin.

Ilosta luonnollisesti harmitti putoaminen kahdelta viimeiseltä kierrokselta. Viimeisillä rei’illä taiteilu jatkon ja putoamisen välillä oli hermoja raastavaa.

– Tämä toinen kierros oli kokonaisuutena hyvää tekemistä ja vääntöä. Tiesin, mitä minulta vaaditaan. Lauantain kahdeksasta reiästä kaksi ensimmäistä olivat kovin tuulisia ja siksi vaikeita, sitten alkoi rauhoittua, Ilonen sanoi tiedotteessaan.

– Loppusuoralla tein kyllä kaiken voitavani, 17 ja 18 olivat pelillisesti virheettömiä. 17:lla kolmemetrinen birdieputti oli hyvin luettu, mutta vauhdiltaan kärpäsen pierun verran hiljainen. Se ei tästä syystä pitänyt lopussa linjaansa.

Ilosen peliä haittasi sään lisäksi kipeä niska. Skotlannissa vaiva haittasi eritoten torstain ja perjantain peliä.

– Ilman fysiovalmentajaani Pierre Johanssonia en olisi kyennyt pelaamaan. Iso peukku nousee myös hienosta kannustuksesta kaveriryhmälleni ja muille suomalaisfaneille. Arvokasta tukea tuli koko kolmen päivän ajan, aamusta iltaan, Ilonen muisti apujoukkojaan.