Olli Ojanaho suunnisti nuorten MM-kultaa

© Kuva: Suomen Suunnistusliitto
Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Nuorten MM-kisojen keskimatkan finaali kilpailtiin Norjan Raulandissa tiistaina 7. heinäkuuta. Karsinta kisaa varten käytiin maanantaina, ja Suomen kahdestatoista suunnistajanuoresta finaaliin karsiutui 11. Viime vuonna keskimatkan kulta tuli Suomeen, ja tänä vuonna perinne jatkui, kun Olli Ojanaho suunnisti maailmanmestariksi. Päävalmentaja Antti Örn oli suojattinsa suorituksesta liki sanaton.

– Ei tässä tiedä mitä sanoa, valtavan hieno juttu. Kisa meni todella tiukoille, mutta Olli on kova poika ja pisti pelin jännäksi, Örn suitsutti.

Nuorten suunnistajien ehdotonta eliittiä edustavalle Olli Ojanaholle MM-kulta on hyvää jatkumoa hienolle EM-menestykselle ja edellisvuoden MM-pronssille. Edellisvuoden pronssi jätti mitalinnälän, eikä upea menestys ollut huippusuunnistajalle täysi yllätys.

– Kyllä tästä on etukäteen ehtinyt haaveilla lenkeillä ennen kisaa. 2014 jäi parannettavaa suoritukseen, ja nyt suoritus oli ihan hyvä, tuore maailmanmestari kertoi vaatimattomasti.

Ojanaholla oli mainio vauhti päällä koko kisan ajan, ja ensimmäisellä kontrollipisteellä hän oli liki 20 sekuntia muita nopeammin. Kisan edetessä ero muihin kasvoi kasvamistaan muutamista virheistä huolimatta. Ojanaho kiiti maaliin voittajana reilun kymmenen sekunnin kaulalla hopeamitalistiin, Ruotsin Erik Anderssoniin. Reitille mahtui myös hämminkiä, joka ei onneksi kostautunut pahasti.

– Loppulenkillä kuuntelin kuulutuksia ja omaa nimeä ei kuulunut, joten ajattelin suorituksen menneen huonosti. Siinä menetin kontrollia, Ojanaho kertoi.

Suomalaismiehistä suurin osa mahtui kahdenkymmenen parhaan joukkoon. Aleksi Niemi joutui keskeyttämään nilkkavaivan takia, ja hänen osallistumisensa loppuviikon kisoihin on vielä vaakalaudalla.

Lähde: Suunnistusliiton tiedote


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!