Suomi kohtaa Portugalin Davis Cupin Euroopan-Afrikan lohkon II ryhmän toisella kierroksella 17.-19. heinäkuuta. Arvonnan tuloksena perjantain ottelut alkavat Henrik Sillanpään ja Portugalin ykköspelaajan Joao Sousan kohtaamisella kello 14 Suomen aikaa.

Sen jälkeen Jarkko Nieminen pelaa paluutaan tekevää Rui Machadoa vastaan.

– Portugali on yksi lohkon pahimmista vastustajista. Joukkue pelaa kotiyleisönsä edessä ja heidän valitsemissaan olosuhteissa. Ei sen puoleen, massa sopii hyvin alustana myös meille. Henri Kontinen voitti sillä Barcelonan nelinpelin ja Suomi oli massalla Monacossa parempi, kapteeni Kim Tiilikainen kertoo Tennisliiton tiedotteessa.

Lauantaina on ohjelmassa nelinpeli, joka on ennalta Suomen ehkä vahvin ottelu. Henri Kontinen-Jarkko Nieminen on toisensa hyvin tunteva pari.

– Jarkko ja Henkka täydentävät toisiaan mainiosti kentällä. He ovat hyviä kavereita ja osaavat ennakoida toistensa liikkeet.
Ottelut pelataan paras viidestä -menetelmällä ja viimeinen erä pelataan pitkänä.

– Silloin ei tuurilla pärjää, mikä nostaa suomalaisten pisteitä nelinpelissä entisestään. Jarkkoa ja Henkkaa on silloin vaikeampi voittaa, Tiilikainen sanoo.

Suomen toinen vahvuus on mahtava yhteishenki.

– Jätkillä on hauskaa keskenään. Jarkko on näyttänyt alusta asti esimerkkiä, miten toisia tuetaan ja kannustetaan. Sama välitön asenne on periytynyt nuorille pelaajille, Tiilikainen kiittelee.

Suomalaiset skoolasivatkin keskiviikon virallisella illallisella nauraen 5-0-voitolle. Portugali on rankingien perusteella vahvempi maa.

Sunnuntaina on ohjelmassa kaksi kaksinpeliä. Tämän hetken tiedon mukaan tuolloin pelaavat Joao Sousa vastaan Jarkko Nieminen ja Rui Machado vastaan Henrik Sillanpää. Joukkueen kapteenilla on oikeus vaihtaa pelaajia vielä tuntia ennen ottelun alkua. Suomen joukkueeseen kuuluu myös Micke Kontinen.

Lähde: Tennisliiton tiedote