Belgiassa, Leuvenissa on parhaillaan käynnissä kansainvälinen sulkapalloturnaus.

Mukana turnauksessa oli kolme suomalaista: Rio Teamin Ville Lång, Anton Kaisti sekä Sonja Pekkola. Tällä kertaa kaikkien suomalaisten ottelut Belgiassa päättyivät lopulta pääsarjan ensimmäisellä kierroksella.

Sulkapallotuloksia/Belgian kansainvälinen sulkapalloturnaus
Leuven, Belgia:

Belgian kansainvälinen sulkapalloturnaus, International Challenge –tason kilpailu (palkintosumma 15 0000 dollaria):

Miehet, Kaksinpeli, 1. kierrosta: Ville Lång Suomi-Emil Holst Tanska 21-14, 21-12.
Naiset, Kaksinpeli, 1.kierrosta: Sonja Pekkola Suomi- Yin Fun Lim Malesia Sekanelinpeli, 1. kierrosta: Anton Kaisti Suomi/Cheryl Seinen Hollanti- Robert Mateusiak/Nadiezda Zieba Puola 21-14, 21-8.

Ville Lång (mrank 59) aloitti turnauksen suoraan pääsarjasta ja kohtasi avauskierroksella Tanskan Emil Holstin (mrank 50), joka on turnauksessa kuudenneksi sijoitettuna. Otteluvoitot olivat ennen turnausta Långille 3-0. Tällä kertaa Holst oli kuitenkin Långia vahvempi ja voitti ottelun kahdessa erässä pistein 21-14, 21-12.

– Ei menny hyvin, en jotenki saanu irti itestäni ja oli kyllä vaikea pelaa. Ei siinä, täytyy vaan pelaa paremmin seuraavissa karkeloissa, Lång kommentoi tiedotteessa.

Sonja Pekkola (mrank 184) nousi karsinnoista pääsarjaan, jossa ensimmäisellä kierroksella kohtasi malesialaisen Yin Fun Limin (mrank 130). Malesialainen oli tällä kertaa vahvempi voittaen ottelun pistein 21-12, 21-13.

– Oli haastava ottelu, niinku ajattelinki. Harmittaa, mutta ei voi mitään. Nyt katotaan päästäänkö kotiin ollenkaan, kun lentoja on peruttu ja toiset on sitten sen takia täynnä, Pekkola harmittelee.

Anton Kaisti osallistui Belgian turnaukseen miesten kaksinpelin lisäksi myös sekanelinpelissä. Hän pelasi yhdessä hollantilaisen Cheryl Seinen (mrank 129) kanssa. Pari sai vastaansa pääkisan ensimmäisellä kierroksella puolalaiset Robert Mateusiakin ja Nadiezda Zieban(mrank 141). Kaisti pohti ennen ottelua, että pari on todella kova ja heidät voittaakseen joutuu venymään ylihyvään suoritukseen. Sellaiseen eivät Kaisti ja Seinen tänään venyneet, vaan hävisivät puolalaisille luvuin 14-21, 8-21.

– Oli tiedossa, että puolalaiset ovat kovia. Yritettiin antaa parasta, mutta se ei ihan toiminut tällä kertaa. Vähän turhia virheitä, mutta ei se peli vaan siihen kaatunut. Vastustajat olivat parempia, Kaisti kommentoi ottelun jälkeen.

Karsinnat Rion olympialaisiin käynnistyivät 4.5.2015 ja kestävät vuoden verran 1.5.2016 asti. Pelaajavalinnat tehdään 5.5.2016 julkaistavan maailmanlistan mukaan. Pisteitä maailmanlistalle tuovat Kansainvälisen Sulkapalloliiton hyväksymät kilpailut, kuten tämä Belgian kansainvälinen sulkapalloturnaus.