Hollannin avoimissa käytiin torstaina miesten kaksinpelin osalta kolmannet ja naisten kaksinpelin osalta toiset kierrokset. Kierrosilta jatkoon päässeet pelaavat tänään puolivälierissä. Eilen suomalaisista turnauksessa mukana olivat Ville Lång, Kasper Lehikoinen ja Nanna Vainio, jotka eivät kuitenkaan jatka puolivälierissä. Grand Prix –tason turnauksessa he kaikki sijoittuivat 16. parhaan joukkoon.

Sulkapallotuloksia/Hollannin avoimet

Hollannin avoimet, Grand Prix –tason kilpailu (palkintosumma 50 000 dollaria):
Miehet: Kaksinpeli 3. kierrosta: Iskandar Zulkarnain Zainuddin Malesia-Ville Lång Suomi 22-20, 21-12, Ajay Jayaram Intia-Kasper Lehikoinen Suomi 21-14, 21-13.
Naiset: Kaksinpeli 2. kierrosta: Iris Wang Yhdysvallat-Nanna Vainio Suomi 21-18, 21-14.

Ville Lång (mrank 55) kohtasi Hollannin avointen kolmannella kierroksella malesialaisenIskandar Zulkarnain Zainuddinin (mrank 68). Ennen ottelua Lång kehui vastustajaansa erinomaiseksi pelaajaksi ja kertoi, että hänen voittamiseen vaaditaan vähintään yhtä hyvää peliä kuin tiistai-illan ottelussa turnauksessa kuudenneksi sijoitettua malesialaista Zulfadli Zulkifflia (mrank 39) vastaan. Erinomaiseksi Zainuddin osoittautuikin sillä tiukasta ensimmäisestä erästä huolimatta, jota Lång suurimmaksi osaksi ajasta hallitsi, malesialainen kaatoi Långin kahdessa erässä luvuin 22-20, 21-12. Lång täten sijoittui turnauksessa 16. parhaan joukkoon.

– Tänään oli Malesian poika parempi. Minulla oli hyvät mahdollisuudet voittaa ensimmäinen erä ja tarina voisi olla toisin, mutta Zainuddin piti pään kylmänä ja pelasi lopun hyvin. Hänellä oli erinomainen puolustus ja muutaman kerran hän haki palloja mitkä luulin jo voittaneeni. Tämä oli kuitenki hyvä turnaus ja loi paljon uskoa, että peli on siellä, se pitää vaan kaivaa takaisin. Ensi viikolla kiertue jatkuu Sveitsissä ja lähden sinne aivan uuden itseluottamuksen saattelemana, kommentoi Lång Facebook-sivuillaan eilen.

Kasper Lehikoinen (mrank 199) sai vastaansa turnauksessa kolmanneksi sijoitetun intialaisenAjay Jayaramin (mrank 25). Sijoitettu osoitti paikkansa ja voitti Lehikoisen kahdessa erässä 21-14, 21-13.
Nanna Vainion (mrank 87) sai naisten kaksinpelin toisella kierroksella vastaansa turnauksessa neljänneksi sijoitetun yhdysvaltalaisen Iris Wangin (mrank 31). Yhdysvaltalainen lunasti sijoituksensa ja voitti tällä kertaa Vainion luvuin 21-18, 21-14.

– Ei ollut huono peli ja pelattiin hyviä ralleja. Pelasin vähän liikaa samaa ja tuli helppoja virheitä rallien lopuissa, mutta olen iloinen, että voitin ekan pelin ja pelasin hyvin toisessa ottelussa, koska viimeinen kuukausi on ollut takkuisa. Tärkeetä kokea onnistumisia välillä, Vainio kuvaili.
Suomalaisia Hollannin avoimiin osallistui: Ville Långin Kasper Lehikoisen, Nanna Vainion lisäksi myös Eetu Heino, Anton Kaisti, Kalle Koljonen ja Airi Mikkelä. Kaikki aloittivat urakkansa suoraan pääsarjasta.

Karsinnat Rion olympialaisiin käynnistyivät 4.5.2015 ja kestävät vuoden verran 1.5.2016 asti. Pelaajavalinnat tehdään 5.5.2016 julkaistavan maailmanlistan mukaan. Pisteitä maailmanlistalle tuovat Kansainvälisen Sulkapalloliiton hyväksymät kilpailut, kuten tämä Hollannin avoin sulkapalloturnaus.

Lähde: Sulkapalloliiton tiedote