Suomen miesten käsipallomaajoukkue voitti sunnuntaina Kreikan kaksoismaaottelun toisessa osassa Riihimäellä komeasti maalein 28-23 (14-11). Samalla Suomi kuittasi lauantaina Kauniaisissa helleeneille kärsityn tappion. Kreikka oli voittanut kaikki kuusi aikaisempaa kohtaamista.
Maajoukkueen päävalmentajana kesän lopulla aloittanut Kaj Kekki oli yllättynyt siitä, miten hyvin joukkue oli omaksunut melkoisen muutoksen pelitapaan.

– Erittäin positiivinen kuva jäi. Ajoimme sisään täysin uutta puolustustapaa ja jo lauantaina se toimi 40 minuuttia, nyt sunnuntaina koko 60 minuuttia. Olen todella tyytyväinen, Kekki kiitteli.

– Pelasimme nyt kaksi hyvää peliä vain parilla puolikkaalla harjoituksella ja Kreikka on vielä samantyyppinen vastustaja kuin Italia, joten olemme Italiaa vastaan keskiviikkona valmiimpia kuin uskalsin edes toivoa ennakkoon, Kekki sanoi.

Suomi kohtaa MM-karsinnan avauksessa keskiviikkona 4.11. Italian Lavisissa kello 20.30 Suomen aikaa ja heti perään kotona Itävallan lauantaina 7.11. kello 17.00 Energia Areenalla Vantaalla.

Suomen maalintekijät:
Teemu Tamminen 8, Fredrik Forss 4, Nico Rönnberg 4, Theo Westerholm 4, Oliver Helander 2, Miro Koljonen 2, Richard Sundberg 2, Joacim Broman 1, Christoffer Mod.

Lähde: Suomen Käsipalloliiton tiedote.