Skotlannin avoimet 2015 käynnistyivät eilen Glasgowissa, Skotlannissa. Karsintojen lisäksi eilen pelattiin myös miesten kaksinpelin pääsarjan ensimmäiset kierrokset.

Ville Långin (mrank 66) piti kohdata avauskierroksellaan algerialainen Adel Hamek (mrank 322), mutta hän antoi luovutusvoiton ja Lång siirtyi suoraan toiselle kierrokselle. Tänään Lång kohtaa karsinnoista pääsarjaan nousseen englantilaisen Alex Lanen (mrank 204). Ottelu käydään Suomen aikaan klo 14.40.

Eetu Heino (mrank 91) sai avauskierroksella vastaansa englantilaisen Rhys Walkerin (mrank 114), jonka voitti kolmessa erässä luvuin 22-20, 14-21, 21-13. Toisella kierroksella Heino kohtaa virolaisen Raul Mustin (45). Must on turnauksessa viidenneksi sijoitettu. Miehet ovat kohdanneet kansainvälisissä otteluissa ennenkin ja otteluvoitot ovat miehillä 2-2. Heinon ja Mustin ottelu käydään Suomen aikaan klo 16.00.

– Kova matsi tiedossa. Yleensä ollaan Raulin kanssa pitkään pelattu, Heino kommentoi.

Myös naisten kaksinpelien avauskierrokset käydään tänään. Nanna Vainio (mrank 91) kohtaa ensimmäisellä kierroksella kroatialaisen Dorotea Sutran (mrank 139). Naisten ottelu käydään klo 18.40 Suomen aikaan.

– Kroatialainen ei ole minulle tuttu vastustaja entuudestaan, enkä aio edes katsoa hirveästi hänen peliä, sillä haluan keskittyä enemmän oman hyvän fiiliksen löytämiseen, Vainio pohtii.

Airi Mikkelä (mrank 92) saa Skotlannissa avauskierroksella vastaan Sveitsin ykkösen Sabrina Jaquetin (mrank 46). Jaquet on Skotlannin avoimissa seitsemänneksi sijoitettuna. Ottelu pelataan klo 15.40 Suomen aikaan.

– Treenit on sujunut hyvin ja on kiva lähteä kisaamaan. Huomenna tiistaina on vielä joukkuematsi ja se on hyvä, niin saan yhden hyvän kisapelinkin vielä alle ennen Skotlantia, Mikkelä arvioi.

– Sabrina on mulle uusi vastustaja, mutta jonkun verran olen hänen pelejään nähnyt ja tiedän kyllä, että on hyvä pelaaja. Mutta kiva taas päästä haastamaan kovaa tyttöä!

Lähde: Tiedote