Suomalaiskaksikko juhlii purjehduksen nuorten MM-kultaa!

© Kuva: Getty Images

Sirre Kronlöf ja Veera Hokka ovat tuoreet 29er-luokan nuorten maailmanmestarit.

Suomen Sirre Kronlöf ja Veera Hokka purjehtivat ISAF:n (Kansainvälinen Purjehtijaliitto) järjestämässä MM-kilpailussa 29er-luokan kultaa. Kronlöf ja Hokka olivat Malesian Langkawissa järjestetyssä regatassa vahvoja alusta asti ja lähtivät viimeiseen päivään kärkipaikalta.

Viimeinen, kevyttuulinen lähtö ei ollut kärkikolmikolle helppo. Suomalaiskaksikko onnistui kuitenkin nousemaan toisella vastatuuliosuudella tanskalaisten haastajiensa ja viimeisellä myötätuuliosuudella myös espanjalaisten ohi. Maaliin Kronlöf ja Hokka ehtivät 13:ntena, mikä riitti tasaisen alkukisan ansiosta sinivalkoiseen kultajuhlaan.

– Uskomatonta! Viimeinen lähtö oli niin tiukka, niin tiukka. Paineita oli todella paljon, mutta me hoidimme ne. Tiesimme, että espanjalaiset ovat todella taitavia kevyellä tuulella, joten olimme vähän huolissamme, kippari Kronlöf kommentoi tiedotteessa.

Vauhdikas 29er on naisten olympialuokka 49er FX:n pikkusisar. Espoon Merenkävijöitä edustavien 17-vuotiaiden urheilulukiolaisten tähtäimessä onkin isompi luokka ja edustuspaikka Tokion olympialaisissa 2020.

– Kulta merkitsee meille todella paljon. Tämä kausi ei ole mennyt jokaisen kilpailun puolesta putkeen, mutta lopputulos osoittaa, että työmme ja treenaamisemme on kannattanut, Kronlöf ja Hokka iloitsevat.

Poikien Laser radial -purjehtija Oskari Muhonen oli jo kiinni hopeamitalissa, mutta sai viimeisessä lähdössä keltaisen lipun veneen keinuttamisesta. Mitali vaihtuikin näin kymmenenneksi sijaksi.

– Harmittaa vietävästi Oskarin puolesta. Viimeinen päivä oli niin kaksijakoinen, että päässäni myllertää aikamoinen pyörremyrsky. Toisille saan tarjota olkapäätä ja toisten kanssa nostaa kullan kunniaksi lapasia kohti taivasta. Tätä on kilpaurheilu, Suomen joukkueen valmentajana MM-kilpailussa toiminut Vili Kaijansinkko kommentoi.

Suomen ennätyksellisen suuren joukkueen kokonaispanos oli hyvä. Jakob ja Anton Eklund sijoittuivat poikien 420-luokassa 12:nneksi, samoin kuin samassa luokassa purjehtiva tyttövenekunta Saara Tukiainen ja Emilia Winqvist. 29er-pojat Alexander Grönblom ja Martin Mikkola olivat 13:nsia. Suvi-Tuuli Wikström purjehti tyttöjen Laser radial -luokassa sijalle 22.

ISAF Youth Sailing World Championship on perinteikäs kilpailu, jossa Suomi on 45 vuoden aikana kerännyt yhteensä 10 mitalia. Kronlöfin ja Hokan lisäksi maailmanmestaruuteen arvostetussa kilpailussa on yltänyt vain Risto Tapper (E-jolla vuonna 1988). Kukin osallistujamaa saa lähettää vain yhden purjehtijan tai venekunnan per veneluokka.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.