Olympiakomitean syyskokous Lahdessa valitsi seuravaksi neljäksi vuodeksi uuden puheenjohtajan, varapuheenjohtajat sekä hallituksen jäsenet. Kokouksessa päätettiin myös uuden Olympiakomitean strategiasta sekä vuoden 2017 toiminta- ja taloussuunnitelmasta.

Syyskokous valitsi yksimielisesti Olympiakomitean uudeksi puheenjohtajaksi Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallion. Varapuheenjohtajina jatkavat Olympiakomitean nykyiset varapuheenjohtajat Susanna Rahkamo ja Jukka Rauhala.

Uuteen hallitukseen valittiin seuraavat henkilöt: Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson, lasten liikuntakasvatuksen dosentti Arja Sääkslahti, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen, Voimisteluliiton puheenjohtaja Anne Vierelä (ent. Martikainen), liikuntakeskus Pajulahden toimitusjohtaja ja rehtori Lasse Mikkelson, Suomen Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting sekä urheilijajäseniksi kansanedustaja Sari Multala ja projektipäällikkö Olli-Pekka Karjalainen.

Kansainvälisen Olympiakomitean suomalaisjäsen Sari Essayah jatkaa myös Suomen Olympiakomitean hallituksessa. Varajäseniksi valittiin Kansallisen Autourheilun keskusliiton puheenjohtaja Juhani Pakari ja Soveltavan liikunnan SoveLin toiminnanjohtaja Anne Taulu.

– Olen erittäin tyytyväinen valinnastani ja innoissani uudesta tehtävästä. Tänään valitun hallituksen tuleva työ on merkittävää, kun Valon ja Olympiakomitean yhdistymisen myötä huippu-urheilu ja kansalaisten laaja-alainen liikuttaminen on nyt saman katon alla. Liikunta ja urheilu muodostavat Suomen merkittävimmän kansanliikkeen ja jokaisen hyvinvointi rakentuu liikunnalliselle arjelle. Huippu-urheilu on äärimmäisen tärkeä asia Suomelle. Se luo yhteisöllisyyttä ja näyttää esimerkkiä parhaansa yrittämisestä joka päivä. Sitä Suomi nyt tarvitsee, toteaa Ritakallio.

Lähde: Olympiakomitea