Koreassa FIS:n maailmancupin big air -kisan harjoituksissa kätensä loukannut Ella Suitiala on sivussa kisoista ainakin kuukauden.

Hänen vasemmasta kädestään meni värttinäluu poikki. Käsi on nyt kipsissä neljä viikkoa, minkä jälkeen on vielä kuntoutus edessä.

– Kaaduin suoran testihypyn, ja käsi meni poikki. Värttinäluuhun tuli siisti murtuma, reponointi (sijoilleen asettaminen) onnistui Koreassa ja Suomessa vaihdettiin vain pienempi kipsi lastan tilalle, Suitiala kertoo.

Freestylen päävalmentaja Antti Koskinen näki tilanteen hyvin. Hänen mukaansa onnettomuus oli monen epäonnisen sattuman summa:

– Se oli testihyppy, ja oltiin siinä odoteltu jo aika pitkään. Hyppyrin nokka oli varjossa. Näytti lähtevän suhteellisen tasapainoisessa asennossa, mutta vauhtia oli ehkä vähän liikaa. Oli tuulinen päivä, ja siinä näytti tuulenpuuska tulevan, kun yhtäkkiä alkoi ilmassa kääntyä taaksepäin. Ella yritti kääntyä backside 180:seen, mutta tuli takakantille alas ja siitä kaatui, Koskinen kommentoi.

Big airin maailmancup jatkuu tällä viikolla Moenchengladbachissa Saksassa. Kisaan osallistuvat Roope Tonteri, Kalle Järvilehto, Ville Paumola, Kristiina Nisula ja Henna Ikola.

Lähde: Lumilautaliitto