Saksalaiskaksikko Johannes Rydzek ja Eric Frenzel olivat ylivoimaisia yhdistetyn normaalimäen kilpailussa MM-Lahdessa.

Rydzek karkasi jo puolivälissä ja meni maailmanmestaruuteen. Frenzel otti hopean. Suomalaiset hiihtivät hienosti, mutta aivan mitalitaisteluun eivät voimat riittäneet. Eero Hirvonen oli hienosti yhdeksäs ja hurjasti noussut Ilkka Herola 12:s. Mitaliin jä eroa 15 sekuntia.

Leevi Mutru oli 31:s ja Arttu Mäkiaho 38:s.

Pronssitaistelussa oli pitkään yli 10 miehen porukka, jossa oli mukana myös Hirvonen. Mikko Kokslienin vetämä ryhmä, jossa Herolakin oli mukana, lähestyi tätä porukkaa kovaa. Puolimatkassa eroa oli 26 sekuntia ja kilometriä myöhemmin enää 13 sekuntia.

7,5 kilometrissä pronssitaistelussa oli jo 17 urheilijaa nipussa, kun nyt Herolan vetämä ryhmä ajoi edellä menneen porukan kiinni. 8,8 kilometrin kohdalla saksalaiset Fabian Riessle ja Björn Kircheisen nykäisivät ja suomalaiset putosivat mitalikamppailusta.

Hurjassa loppukiritaistelussa pronssin otti Kircheisen. Riessle oli neljäs, joten saksalaiset ahnehtivat neloisvoiton.