Sivustomme jakaa MM-Lahden suomalaissuorituksista kouluarvosanoja. Lauantaina ei nähty mitään huikea, mutta Krista Pärmäkoski jatkoi hyvää suorittamista, ja mäkimiehetkin venyivät hiukan joukkuekilpailussa.

Krista Pärmäkoski 9- (naisten 30 km:n 6:s)
Pitkien kisojen kuorma alkoi jo näkyä. Teki kaikkensa, mutta ei vain voinut norjalaisille mitään. Kuudes sija on kuitenkin ihan kelpo suoritus. Erittäin hyvät kisat kokonaisuutena.

Aino-Kaisa Saarinen 9- (naisten 30 km:n 14:s)
Vapaa tyyli ei ole Saarisen leipälaji, siihen nähden erittäin hyvä hiihto. Toki eroa kärkeen tuli paljon (1.56), mutta silti suoritus oli ehdottomasti positiivinen. Jälkiviisaana on helppo todeta, että olisipa ollut mielenkiintoista nähdä nousukuntoinen Saarinen perinteisen kympillä.

Jarkko Määttä 8,5 (joukkuemäen 6:s)
Tutuksi tullutta peruskauraa avaushypyllä, 120,5 metriä. Toisella 117 metriä tiukkaan takatuuleen. Vaikka metrit olivat vaisut, olosuhde oli kehno ja hyppy oli kierroksella erittäinkin hyvä. Täytti mainiosti paikkansa.

Antti Aalto 8,5 (joukkuemäen 6:s)
Mainio avaushyppy, 122 metriä. Toisella kierroksella olot muuttuivat radikaalisti. Aalto hyppäsi 114,5 metriä, mutta se nosti Suomen hienosti taisteluun jopa viitossijasta Slovenian kanssa. Erittäin hyvä kilpailu. Tästä miehestä kuullaan vielä.

Ville Larinto 8 (joukkuemäen 6:s)
Heikko avaushyppy, vain 114-metrinen. Toisella sentään kolme metriä pidemmälle hankalissa oloissa, sivutuulessa. Se oli muihin verrattuna yllättävän hyvä hyppy, joten Suomi nousi taisteluun jopa viitossijasta Larinnon hypyn ansiosta.

Janne Ahonen 7+ (joukkuemäen 6:s)
Heikko hyppy avauskierroksella, vain 116 metriä. Parempaan olisi pitänyt pystyä ehdottomasti. Toisella kierroksilla vaikeissa olissa 112 metriä, mikä riitti pitämään Tshekin ja Japanin takana. silti pieni pettymys, oli kuitenkin henkilökohtaisissa kilpailuissa Suomen paras mies.

Laura Mononen 7- (naisten 30 km:n 18:s)
Koko kisat hitusen alakanttiin, niin tänäänkin. Jäi kärjestä tasan kaksi minuuttia. Se viimeinen vaihde puuttui näistä kisoista jotain syystä.

Kerttu Niskanen ei arvosanaa (naisten 30 km:n keskeytys)
Jostain syystä sääret menivät tunnottomaksi jo aikaisessa vaiheessa ja Niskasen hiihdosta ei tullut enää mitään. Harmi, sillä kunto ositti isoja nousun merkkejä.