Sivustomme jakaa kouluarvosanoja Lahden MM-hiihtojen suomalaisurheilijoille. Perjantai oli suomalaisittain melkoinen pettymys.

Iivo Niskanen 8,5 (4×10 km viestin viides)
Mestaruuspäivän hurja pyöritys söi Niskaselta ihan parhaan terän tähän kilpailuun, ja pieni flunssakin oli iskenyt. Teki kaikkensa, vaikka pito suksissa ei ihan paras ollutkaan. Hiukan kovempaa eroa taakse tuleviin odotettiin, mutta ei riittänyt tänään. Osuutensa kolmanneksi nopein.

Ilkka Herola 8 (yhdistetyn parisprintin 7:s)
Herola hyppäsi näiden MM-kilpailujen parhaan hyppynsä. Ladullakin kulki, mutta eroa mitalipallille oli yksinkertaisesti liian paljon. Hyvä suoritus joka tapauksessa.

Sami Jauhojärvi 8- (4×10 km viestin viides)

Jäi avausosuudella liikaa kärkeen. Suksi saattoi olla väärä, sillä luisto vaikutti heikolta. Hänen hiihtoonsa tämä homma ei kuitenkaan kaatunut.

Matti Heikkinen 6,5 (4×10 km viestin viides)
Voi rähmä! Sotkeutui omiin suksiinsa juuri loppusuoran alussa. Vaikka Ruotsin Calle Halfvarsson onkin kova kiritykki, hän oli loppusuoralla ja maalissa täysin poikki, ja löi viime metreillä Sveitsin todella töin tuskin. Jäi sellainen kuva, että Heikkinen olisi loppusuoralla rypistänyt yleisön tuella pronssimitalille. Mutta pystyssä on pysyttävä. Todella harmi.

Eero Hirvonen 6,5 (yhdistetyn parisprintin 7:s)

Mäkikuntoa ei vieläkään löytynyt ja Suomi jäi auttamatta liian kauas kärjestä. 4-5 metriä olisi tarvittu lisää mäessä. Hirvosen hiihto oli myös melko tahmeaa tänään. Mutta mies on vielä nuori ja tämä kausi oli hieno läpimurto. Odotukset vain kasvoivat parin huippusuorituksen jälkeen ehkä hiukan liiankin isoiksi.

Lari Lehtonen 6- (4×10 km viestin viides)
Lehtosen esitys oli luvalla ja kauniisti sanoen todella kesy. Jäi esimerkiksi Ruotsin Marcus Hellnerille kympin osuudella liki uskomttomat 1.21. Osuusaika oli vasta seitsemänneksi nopein. Pettymys tänään.

LAURI HOLLO