Suomalaisten pelit päättyivät sulkapallon EM-kilpailussa Tanskassa. Eetu Heino taisteli upeasti neljänneksi sijoitettua tanskalaista Anders Antonsenia vastaan, mutta hävisi niukasti.

20-vuotias Antonsen pelaa maailman ranking sijalla 25. Heinon ranking on 103.

Heinon peli alkoi todella hyvin ja ensimmäisestä erästä tuli voitto, vaikka tanskalainen pääsikin erän lopussa aivan kantaan kiinni. Toinen erä ei sitten kulkenut enää yhtä lupaavasti ja tanskalainen sai kotiyleisön kannustuksesta selkeästi lisää ”draivia”. Toinen erä meni Antonsenille, ja edessä oli kolmas erä. Pienen notkahduksen johdosta tanskalainen pääsi parhaimmillaan seitsemän pisteen johtoon erän puolivälin jälkeen. Heino taisteli itselleen tärkeitä pisteitä, mutta tänään myös onni oli tanskalaisen puolella. Pari palloa melkein perä jälkeen verkkonauhan kautta suomalaisen kenttäpuoliskolle ratkaisivat erän suunnan. Antonsen otti lopulta voiton luvuin 19-21, 21-14, 21-17.

– Ensimmäinen erä meni kuten suunnittelin, ja pääsin viemään peliä. Sitten pelasin hiukan liian pehmeästi, tein muutamia virheitä. Päätöserässä tuli yksi musta hetki, mutta onnsituin nousemaan. Kaveri sai lopussa kaksi sisään nauhan kautta, mutta näitä sattuu tässä lajissa, Heino kommentoi.

Jenny Nyström ja Sonja Pekkola pelasivat sijoitettuja englantilaisia Lauren Smithiä ja Sarah Walkeria vastaan. Englantilaispari pelaa maailman ranking-sijalla 40. Parit kohtasivat toisensa Sveitsissä maaliskuussa, jolloin voitto meni Englantiin.

Ensimmäinen erä alkoi lupaavasti suomalaisten johdossa, mutta puolessa välissä osat vaihtuivat. Erän lopussa tilanne oli jo 19-14 englantilaisten hyväksi, mutta Nyström ja Pekkola kirivät vielä tilanteen tasoihin 19-19. Erä meni kuitenkin pienten virheiden myötä englantilaisille 21-19. Toinen erä käynnistyi englantilaisten johdossa ja he ottivatkin pientä etumatkaa heti alusta lähtien. Jälleen hienosta loppukiristä huolimatta Pekkola ja Nyström eivät saaneet johtoasemaa kiinni ja otteluvoitto meni englantilaisille 21-19, 21-18.

Sekanelinpelissä Jenny Nyström ja Anton Kaisti hävisivät Puolan Robert Mateusiakille ja Nadiezda Zieballe 19-21, 21-16, 13-21.

(Lähde: Sulkapalloliitto)