Miesten pituushypyn maailmanennätyksen haltija Mike Powell kritisoi voimakkaasti yleisurheilussa esiintyvää kuumaa perunaa.

Euroopan yleisurheiluliitto EAA on ehdottanut, että ennen vuotta 2005 tehdyt Euroopan ennätykset mitätöitäisiin. Pitkään on ollut epäilyksiä siitä, että osa 1980-luvulla tehdyistä ennätyksistä olisi saavutettu kiellettyjen aineiden avulla. Ehdotus on herättänyt paljon keskustelua urheilijoiden parissa.

– Olen jo ottanut juristiini yhteyttä. Jotkut maailmanennätykset ovat kyseenalaisia, mutta minun on oikea, sanoo Powell BBC:lle.

Powell hyppäsi ME:n vuonna 1991 Tokion MM-kisoissa, jolloin mies leiskautti 8,95 metriä lankulta. Powellin mukaan hyppy on ollut urheiluhistorian hienoimpia hetkiä. Powell löi 23 vuotta kestäneen Bob Beamonin rekordin viidellä sentillä.

– Sillä päätöksellä tuhottaisiin monia asioita miettimättä sitä. Se on väärin. Minä aion taistella, riippumatta siitä, mitä tapahtuu.

Kolmiloikan olympiavoittaja ja maailmanennätyksen haltija Jonathan Edwards on ollut myös pöyristynyt EAA:n suunnitelmista (uutinen).