Rio de Janeiron osavaltion entinen kuvernööri Sérgio Cabral on tuomittu yli 14 vuodeksi vankeuteen.

Cabral toimi osavaltion kuvernöörinä vuosina 2007-2014. Hän osallistui voimakkaasti Rion olympialaisten sekä jalkapallon vuoden 2014 MM-kisojen valmisteluihin.

Mies sai 14 vuoden ja kahden kuukauden vankeustuomion korruptiosta ja rahanpesusta. Syytteet koskivat kisojen rakennushankkeita.

Cabralin todettiin saaneen rakennusfirmoilta palkkioita vastineeksi siitä, kun tämä oli myöntänyt urakoitsijoille kannattavia sopimuksia. Tuomari Sergio Moron mukaan Cabral sai lahjuksia 725 000 euron edestä.

Syyttäjien arvioin mukaan Cabralin toiminta aiheutti valtavia ongelmia Rion olympialaisille ja kisat jäivät pahasti tappiollisiksi. Muun muassa Guanabaran lahden vedenpuhdistus epäonnistui, ja purjehtijat joutuivat kisailemaan jätteiden seassa.