Korkeushypyn kauden kotimaisen kärkituloksen 184 haltija Linda Sandblom sai Kansainväliseltä Yleisurheiluliitolta (IAAF) kutsun ensi viikolla Lontoossa alkaviin yleisurheilun MM-kilpailuihin.

Tammisaaresta lähtöisin oleva hyppääjä nousee kisakoneeseen rankingjärjestelmän kautta, jolla täydennetään urheilijoita eri lajeihin, jos tulosrajan saavuttaneita hyppääjiä ei ole tiettyä määrää.

Sandblom oli Suomen joukkueissa viime kesänä EM- ja olympiakisoissa ja talvella EM-halleissa. Hän ylitti talvella halli-SE:n 191, joka toi nyt paikan MM-joukkueeseen.

Seinäjoella viime viikolla Suomen mestariksi hypännyt Sandblom on luottavaisin mielin MM-kisojen alla.

– Olisin katunut jälkeenpäin, jos olisin vastannut kielteisesti, Hyppy on mennyt koko ajan eteenpäin. Sen tuntee, vaikkei se ole vielä tuloksissa näkynyt, Sandblom sanoo Suomen Urheiluliiton sivuilla.

Ulkoratojen Suomen ennätyksen 193 viime kesänä hypännyt suomalainen tietää, mitä osa-aluetta ennen Lontoon koitosta pitää hioa.

– Korkeammat hypyt ovat minulla kiinni siitä, että saan juoksun tulemaan rennosti loppuun asti. Tähän ennen MM-kisoja pitää saada mahtumaan pari tekniikkatreeniä, Hanko IK:n urheilija tuumaa.

Naisten korkeuskarsinta hypätään 10. elokuuta, MM-finaali puolestaan on ohjelmassa lauantaina 12. elokuuta.