Anu Tuomisto suunnisti nuorten EM-kisojen sprintissä 18-vuotiaiden mestariksi ja Ida Haapala 16-vuotiaiden pronssille.

Nuorten 16- ja 18-vuotiaiden EM-kilpailut avattiin perjantaina Slovakiassa sprinttimatkoilla. Suomalaistytöt ja -naiset aloittivat kisat upeasti, kun molemmissa sarjoissa juhlittiin suomalaismitalia. 16-vuotiaiden sarjassa Ida Haapala otti pronssia vajaan minuutin kisan voittajalle Unkarin Gardonyi Csillalle hävinneenä. Myös Elisa Mattila oli erinomaisessa vauhdissa ollen kisan viides.

18-vuotiaiden naisten sarjassa Anu Tuomisto suunnisti tiukan sekuntikamppailun jälkeen Euroopan mestariksi viiden sekunnin erolla ennen Sveitsin Elena Pezzatia. Myös Inka Nurminen ehti kymppijoukkoon ollen kisan kuudes.

– Suunnistus oli hyvin hallittua menoa ja uskalsin rauhoittaa silloin kun piti. Reitinvalinnoissa oli paljon eroja, enkä välttämättä löytänyt aina sitä parasta, mutta toteutin ne määrätietoisesti ilman ylimääräistä arpomista. Oli hienoa huomata, että oma rauhallinen tekeminen riittää hyvään tulokseen, iloitsi mestari Tuomisto.

Poikien 16-vuotiaiden parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi yhdenneksitoista juossut Topias Arola. Samalle sijalle juoksi myös 18-vuotiaiden miesten paras suomalainen Teemu Eerola.

Sprintissä marginaalit ovat pieniä ja menestyminen aina vaikeaa. Kisat alkoivat hienosti kahdella mitalilla ja positiivinen maku jäi, kertoi valmentaja Antti Örn.

Sprinttikilpailussa radoilla oli fyysistä vaativuutta ja sama linja jatkuu myös viikonlopun maastomatkoilla.

– Tänään oli tarjolla vanhaa kaupunkia, vauhdinpitoa sekä fyysisesti raskas kisa. Pitkällä matkalla on luvassa vieläkin fyysisempi kisa ja se sopii meidän vahvalle joukkueelle hyvin, analysoi Örn.

Nuorten EM-kilpailut jatkuvat lauantaina pitkillä matkoilla.

Lähde: Suunnistusliitto