Topi Raitanen on sijoittunut neljänneksi Taipeissa käytävien Universiadien 3 000 metrin estekisassa.

Suomalaislupausta tyydytti finaalin aika, mutta sijoitus oli pettymys.

– Ennätys tuli ja arvokkaita päänahkoja. Se oli hieno juttu, mutta tämä oli kyllä viimeinen kerta, kun oli neljäs. Se sijoitus ei lämmitä, komeasti kauden kärkiajan 8.37,42 juossut Raitanen pyöritteli Suomen Urheiluliiton sivuilla.

Raitaselle neljäs sija on tuttu tältä kaudelta, sillä hän päätyi samalle sijalle 22-vuotiaiden EM-kisoissa Puolan Bydgoszczissa aiemmin kesällä.

Taipeissa yli 30 asteen helteessä juostussa kisassa Raitanen aloitti hitaasti, mutta nousi matkan edessä veturiksi. Reilu kierros ennen maalia kärkimiehiä tuli takaa ohi, jonka takia Raitanen tippui roimasti.

Hän kuitenkin kiri vielä ennen maalia päätyen neljänneksi. Heinäkuussa Kalevan Kisoissa Suomen mestaruuden voittanut Raitanen oli loppuun tyytyväinen kommenttien perusteella.

– En ollut tarpeeksi vahva, että olisin pysynyt vauhdissa, kun takaa tuli kärkimiehiä ohi, mutta viimeinen 200 metriä kulki hyvin, Raitanen sanoi SUL:n sivuilla.

Raitasen aika on kova verrattuna esimerkiksi Kalevan Kisojen tulokseen. Seinäjoella SM-kultajuoksussa kellot pysähtyivät aikaan 8.50,32.

Universiadeissa kultaa voitti Puolan Krystian Zalewski ajalla 8.35,88. Etelä-Afrikan Ranto Mokopane oli toinen ja Algerian Ali Messaoudi kolmas.