Entinen uimari Mandie Nugent luo nykyään uraa fitnessurheilijana ja kunto-ohjaajana.

Nugent voitti 16-vuotiaana uinnissa maansa mestaruuden. Hän ylsi parhaimmillaan viidenneksi Iso-Britannian olympiakarsinnoissa vuoden 2012 Lontoon kisoihin.

Uintiuran jälkeen Nugentin paino nousi. Hänen vaatekokonsa kasvoi 36:sta 42:een.

– Söin edelleen kuin uimari. 15 vuoden aikana olin tottunut syömään raskaita hiilihydraattipitoisia ruokia enkä koskaan lihonut kovan harjoittelun vuoksi, Nugent sanoi Daily Starille.

Yhdysvalloissa yliopistossa opiskellut Nugent havahtui tilanteeseensa palattuaan takaisin Manchesteriin. Hän alkoi harjoittelemaan kuntosalilla ja sai valmennusta personal trainerilta. Pian hän päätti alkaa kisailla bikini fitness -kisoissa.

Kova treenaaminen ja painon pudottaminen kisoihin ei kuitenkaan tuntunut omalta. Nugent ei pitänyt siitä, että kisojen jälkeen vartalo sai turvota rutkasti ja kisojen lähestyessä piti taas elää tarkalla dieetillä.

– Se on sitkeä ympyrä eikä lopuksi ole olemassa täydellistä vartaloa. Kun pudotin painoa ollakseni todella laiha, niin ajattelin usein ettei se ollut tarpeeksi. Dysmorfinen ruumiinkuvan häiriö on vakava juttu ja moni tyttö kärsii siitä, Nugent selvitti.

Nyt Nugent on löytänyt harjoitteluun ja syömiseen tasapainon.

– Nyt painoni ja kokoni ovat kunnossa. En ole erityisen lihaksikas, mutta olen kurvikas ja tunnen oloni hyväksi, Nugent kuvaili.