Hiihtäjä Anna Dyvik on kertonut kärsineensä pitkään ahdistus- ja paniikkikohtauksista. Nyt hän voi paremmin ja tähtäimessä siintää olympialaiset.

Dyvik voitti kultaa ja pronssia nuorten MM-kisoissa vuonna 2014. Maailmancupissa hän debytoi tammikuussa 2016 ja on yltänyt parhaimmillaan yhdeksänneksi vapaan sprintissä Toblachissa tämän vuoden tammikuussa.

22-vuotiaalla ruotsalaisella on takanaan vakavia henkisiä ongelmia. Dyvik kertoi niistä julkisesti ensimmäisen kerran kesällä blogissaan. Tuolloin hän paljasti ahdistus- ja paniikkikohtauksen piinanneen häntä neljän vuoden ajan.

– Olen todella häpeissäni, koska se kuulostaa siltä, että olen sairas päästäni ja yritän tukahduttaa kauhean trauman lapsuudesta. Minulle ei ole sattunut mitään kamalaa. Olen elänyt etuoikeutettua elämää. Se on vain stressiä ja ahdistusta, Dyvik kirjoitti kesällä.

Nyt Dyvik voi paljon paremmin. Hän on tällä haavaa korkean paikan leirillä Italian Val Senalesissa valmistautuvassa tulevan talven haasteisiin.

– Voin hyvin. Keho tuntuu hyvältä ja odotan innolla alkaavaa kautta. On todella hauskaa päästä taas kilpailemaan. Mittani alkaa jo täyttyä harjoittelusta, Dyvik sanoi Aftonbladetille.

– Paniikkikohtauksia ei ole enää ollut. Olen oppinut käsittelemään tunteitani. Olen oppinut hyväksymään itseni sellaisena kuin olen, hän jatkoi.

Pyeongchangin olympialaisiin tähtäävä Dyvik on saanut apua mentaalivalmentajalta.