UFC:n alemmassa raskaassa sarjassa ottelevan Volkan Oezdemirin ensi vuoden tittelimatsi on vaarassa.

Oezdemir pidätettiin viikonloppuna Floridassa pahoinpitelyepäilyn takia. Sveitsiläisottelija pääsi sunnuntaina vapaaksi maksettuaan 10 000 dollarin takuut.

MMAFightingin mukaan Oezdemiria syytetään vakavan ruumiinvamman tuottamisesta. Poliisiraportin mukaan Oezdemir oli tapellut 12. elokuuta Capone’s in baarin ulkopuolella Fort Lauderdalessa.

Oezdemirin pahoinpitelyn uhri Kevin Cohen kertoi poliisille, että hän oli mennyt baarin ulkopuolelle kuultuaan, että hänen kaverinsa oli lyöty tajuttomaksi suukopun seurauksena. Cohen oli saanut yllättävän iskun päähänsä etsiessään hakkaajaa.

Cohen oli omien sanojensa mukaan itse ollut tajuttomana 14 minuuttia. Hänet kiidätettiin sairaalaan tikattavaksi ja häntä hoidettiin aivotärähdyspotilaana. Paikalla olleiden silminnäköiden mukaan Oezdemir oli lyönyt Cohenia.

Fort Lauderdalen poliisi ei ole vielä saanut kiinni Cohenin ystävää ja tajuttomaksi lyötyä Sergio Sandovalia. Näin ollen Oezdemiria syytetään toistaiseksi ainoastaan Cohenin pahoinpitelystä. Sandovalin pahoinpitelijä on vielä poliisilta varmistamatta.

Oezdemirin lakimiehen Bruce Zimetin mukaan Oezdemir ei ollut tehnyt aloitetta tapahtuneessa ja oli oikeutettu toimiinsa.

Pahoinpitelysyyte tulee huonoon aikaan, sillä Oezdemiria on povattu ensi vuoden alussa titteliotteluun Daniel Cormieria vastaan. Hän on otellut vasta kolmesti UFC:ssä, mutta on saanut mainetta jo tyrmäyskoneena. Oezdemir teki 28 sekunnissa selvää Misha Cirkunovista, kun taas Jimi Manuwa kesti sveitsiläisen käsittelyssä ainoastaan 42 sekuntia.