Bulgarialainen Grigor Dimitrov on tenniksen ATP-finaaliturnauksen ensimmäinen debytanttina voittanut pelaaja 19 vuoteen. 26-vuotias nouseva tennistähti varmisti uransa isoimman voiton päihittämällä belgialaisen David Goffinin lukemin 7-5, 4-6, 6-3.

Dimitrov voitti turnauksen yhteensä viidellä voitokkaalla ottelulla, mikä oikeutti 1,9 miljoonan punnan palkintopottiin.

– Ihmettelen vieläkin, mitä onnistuin tekemään. Tämä on mahtava ja uskomaton saavutus, Dimitrov hehkutti voittoaan BBC:lle.

Kautensa maailmanrankingin 3. sijalla päättävä Dimitrov ei jäänyt kuitenkaan herkuttelemaan voitolla liikaa, vaan suuntaa katseensa jo seuraavia tavoitteita kohti.

– Minulla on vielä paljon annettavaa. Yksi tärkeimmistä tavoitteistani on voittaa Grand Slam -turnaus. Se on aina ollut isoin unelmani, ja olen hiljalleen menossa sitä päin.

ATP-finaaliturnausta varjostivat tennismaailman supertähtien Novak Djokovicin ja Andy Murrayn loukkaantumiset ennen kilpailua. Maailmanrankingin ykkössijaa hallitseva Rafael Nadal taas loukkaantui turnauksen alkuvaiheilla. Roger Federer joutui taipumaan Dimitrovin finaalivastustajalle Goffinille semifinaaleissa.

Dimitrov ottaa tulevan maailmantähden viitan mielellään vastaan, mutta ei pidä ensi kauden menestystä itsestäänselvänä.

– Ensi vuosi tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen. Sieltä on varmasti tulossa takaisin useita kavereita, joita ei voida koskaan jättää pois laskuista. Olenko minä yksi näistä kavereista? Tällä hetkellä kyllä, koska voitin turnauksen. Nyt on kuitenkin tärkeää pysyä nöyränä ja tehdä entistä kovemmin töitä, sillä jatkossa kaikki tulee olemaan entistä tiukempaa, bulgarialainen arvioi.