Entinen UFC:n keskisarjan maailmanmestari Luke Rockhold ei liikoja kumartele vapaaottelun elävää legendaa Georges St-Pierreä. Vastikään haavaisesta paksusuolentulehduksestaan johtuvasta sairauslomasta ilmoittanut keskisarjan hallitseva mestari St-Pierre ei kykene välttämättä puolustamaan vyötään pitkään aikaan, jonka vuoksi Rockhold haluaisi häätää ranskankanadalaisen veteraaniottelijan pois painoluokasta.

– Hän ei aio otella ketään meistä vastaan. Hän on aivan liian pieni tähän sarjaan. Minun kaltaiseni kaverit teurastaisivat Georgesin. Hän ei tule kestämään täällä. Hän sai hetkensä ja mestaruusvyönsä, kiva juttu hänelle. Nyt hänen aika kuitenkin häipyä tästä painoluokasta ja antaa meidän hoitaa hommia täällä, Rockhold täräytti The MMA Hourin haastattelussa.

Rockhold paljasti uskoneensa, että UFC 217 -otteluillassa keskisarjan vyön menettänyt Michael Bisping olisi päihittänyt painoluokkaan selvästi pienikokoisen St-Pierren. ”GSP:nä” tunnetun lajilegendan voitto ei ollut Rockholdin mieleen, sillä sarjassa oli jo valmiiksi väliaikainen mestari Robert Whitaker. St-Pierren sairastumisen myötä vöiden yhdistämisottelu painui kaukaiseen tulevaisuuteen.

– En halua hypätä johtopäätöksiin, mutta luulen GSP:n olevan haluton ottelemaan enää tässä painoluokassa. Hänen tulisi vain myöntää asia ja luopua mestaruusvyöstä. Olen täysin kyllästynyt kuulemaan jatkuvista uutisista, jossa venytetään tilanteen ratkeamista. Me jäämme aivan pimentoon asiassa. Kerro, miten asiat ovat. Jos olet sairas, olet sairas. Myönnä, ettet halua otella tässä sarjassa, amerikkalaisottelija tylytti.

Keskisarjan väliaikainen mestari Robert Whitaker ottelee ensi helmikuussa UFC:n Australian otteluillan päämittelössä, mutta vastustajaa hänelle ei ole vielä tiedossa. Kysyttäessä haluistaan hypätä otteluun Rockhold innostuu heti, mutta hänellä on asiaan vain yksi ehto.

– Haluan otella vain mestaruudesta, jos se on tarjolla. En halua mitään muita matseja. Whitaker on nyt oikea mestari, joten eiköhän tehdä tästä virallista ja varmisteta ottelu.

Luke Rockhold on entinen Strikeforcen ja UFC:n keskisarjan mestari. Hän voitti UFC-mestaruusvyön vuonna 2015, mutta menetti sen jo seuraavan vuoden kesänä hävittyään yllättäen ensimmäisessä erän tyrmäyksellä Michael Bispingille. Bisping piti vyötä hallussaan siihen asti, kunnes hävisi sen St-Pierrelle viime marraskuussa.