Maailmancupin miesten 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailu Slovenian Planicassa oli suomalaisittain lähes katastrofaalisen huono.

Kilpailun voitti Kazakstanin Aleksei Poltoranin, toiseksi sijoittui Norjan Johannes Hösflot Kläbo ja kolmanneksi Ruotsin Calle Halfvarsson. Suomalaisia sai etsiä tuloksista sitten vähän kauempaa.

Matkan maailmanmestari ja muutama päivä sitten vuoden urheilijaksi valittu Iivo Niskanen hävisi voittajalle minuutin ja kymmenen sekuntia sijoittuen kymmenenneksi. Muista suomalaisista maailmancupin pisteiden makuun pääsivät yli kaksi minuuttia voittajalle jääneet Perttu Hyvärinen (26:s) ja Ville Nousiainen (29:s).

Huolestuttavinta kilpailussa oli kuitenkin Matti Heikkisen erittäin vaisu suoritus. Hän hävisi voittajalle lähes kolme minuuttia ollen vasta 42:s.

Suomalaishiihtäjien katastrofia korosti myös se, että kilpailusta puuttui tukku maailman huippuja. Muun muassa vajaan parin viikon takaisen Tour de Skin kärkikaksikko, Sveitsin Dario Cologna ja Norjan Martin Johnsrud Sundby eivät Planicassa kilpailleet. Suomalaisten sijotukset olisivat siis voineet helposti olla vielä nähtyäkin murheellisempia.

Talviolympialaiset Etelä-Korean Pyeongchangissa alkavat miesten maastohiihdon osalta 11. helmikuuta 15+15 kilometrin yhdistelmäkilpailulla.