Suomalainen UFC-tähti Makwan Amirkhani paljasti Facebook-tilillään ottelevansa maaliskuussa UFC:n Lontoon otteluillassa. Turkulaisottelijan vastustajaa ei ole vielä kuitenkaan julkistettu.

– Olen todella tyytyväinen siihen, mitä pojat ovat saaneet aikaiseksi ja olen innoissani, että voin näyttää tämän työn tuloksen maaliskuussa 2018 Lontoon UFC-illassa, Amirkhani hehkutti päivityksessään.

Neljästi UFC:n riveissä otellut Amirkhani palaa häkkiin yli puolen vuoden tauon jälkeen. Viimeksi hän otteli juuri vuotuisessa Lontoon illassa maaliskuussa, missä hän hävisi hajaäänituomiolla Arnold Allenille.

Amirkhani kehui kehittyneensä erityisesti pystyottelussa aloitettuaan harjoittelun uudella treneisalilla kamppailuvalmentaja Viljo Niemeläisen opeissa. 29-vuotias on luottanut tähän asti lähinnä vahvaan painitaustaansa, mutta myönsi oppineensa paljon viimeisimmästä tappiostaan englantilaista vastaan.

– Itse lajitreenit ovat olleet kokonaan nyrkkeilysalilla iltaisin ja siinä se kehitys vasta onkin tapahtunut. Valmentajan sanoin ”on kiva valmentaa kun joku treenaa tosissaan”. En tiedä miten olen aiemmin pärjännyt vapaaottelussa kun en osannut lyödä juuri lainkaan. Jätin painin vähemmälle ja keskityin vain lyömiseen. Opin viime ottelusta enemmän kuin koskaan aikaisemmin, vaikka hävisin.

Iranissa syntynyt kurditaustainen Amirkhani on asunut pienestä lapsesta lähtien Suomessa. Vapaapainin jo aivan nuorena aloittanut turkulainen nousi vapaaottelun taalaliigaan UFC:hen pääasiassa kotimaisen Cage-promootion kautta. Amirkhani on voittanut ammattilaisena 13 ottelua ja hävinnyt kolme.